U toku radovi na održavanju Mosta slobode, saniraju se i pešačke staze

U toku su radovi na održavanju Mosta slobode i to druga faza koju izvodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.
Radovi su počeli 10. februara i podrazumevaju popravku obostranih pešačkih staza sa kameničke strane mosta (na delu od silazne rampe do tunela), zatim nastavak radova na antikorozivnoj zaštiti unutrašnjeg dela nosećeg sanduka mosta, popravku pešačke ograde i dilatacione spojnice, poručuju u Upravi.
 
Ugovorena vrednost radova je 40,5 miliona dinara, a rok za završetak radova je 320 dana.
 
"U protekle dve godine obavljeni su radovi na delu mosta sa novosadske strane, odnosno na deonici iznad Keja i kupališta Štrand, pri čemu je izvršena rehabilitacija obostranih pešačkih staza, sanacija stuba uz šetalište, unutrašnja antikorozivna zaštita, čišćenje sanduka mosta, sanacija pešačke ograde i zamena odbojnih ograda na kolovozu. Za ove radove uloženo je 68 miliona dinara. Pregledom Mosta slobode, stručnom procenom utvrđeno je da je most u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, ali je u cilju dovođenja svih elemenata mosta u tehnički ispravno stanje i zaštite mosta od daljeg propadanja, bilo potrebno izvršiti radove koji su trenutno u toku", zaključuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
  • Krle

    19.04.2021 22:16
    Pitanje za gradske institucije:

    Da li je mereno osovinsko opterecenje kamiona (kipera i mesalica) od firmi Karin Komerc i Galens? Zasto se ne postave u gradu meraci osovinske opterecenosti kolovoza? Bilo bi interesantno videti koje su dozvoljene nosivosti kolovoza od kamiona, a kolike realno izmerene (ne lazirane).
  • Mela

    19.04.2021 20:24
    Oštećeno a nije poptavljeno
    "zamena odbojnih ograda na kolovozu"
    Iz pravca Grada ka Kamenica ogromno oštećenje tako da je pešačka staza prepolovljena.
    Dolazi 1.maj i veliki broj pešaka ka parku. Potrebna je hitna intervencija
  • Marko

    19.04.2021 20:03
    Da da!
    Zidamo novi, a postojeci se raspadaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti