Balaševići poklonili vrednu opremu Akademiji umetnosti povodom 47. rođendana

Akademija umetnosti danas je proslavila 47 godina postojanja.
Tim povodom, porodica Balašević poklonila je Akademiji audio-vizuelnu opremu korišćenu u promociji filma "Kao rani mraz", koja će služiti za produkciju studentskih radova.
 
Kako je rekla Olivera Balašević, obrazovanje ne sme da stane ni u današnjim uslovima izazvanim pandemijom.
 
"U ovim danima koji su teški za moju decu i mene, kao roditelj mogu biti mirna. Od moje troje dece, dvoje je iškolovala ova akademija. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu i građanima i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao", navela je Olivera Balašević.
 
Poklonjena oprema vredna je 30 hiljada evra.
 
Na akademiji kažu da će ta oprema podsticati i afirmisati produkciju studentskih radova, kako u muzičkoj, tako i u dramskoj umetnosti, dodajući da ovo nije prva pomoć i saradnja sa porodicom Balašević.
 
Bogat program povodom ovog važnog datuma za Akademiju danas je izveden onlajn.
 
Dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan naveo je da stvaralačka energija nije nestala, uprkos pandemiji. 
 
"Još jedan rođendan Akademije umetnosti Novi Sad obeležavamo bez proslave. Uz mnoge teške trenutke koji su nas onespokojavali, ipak nije nestala naša stvaralačka energija. U takvim okolnostima naši studenti i nastavnici su činili sve moguće da se plamen kreacije očuva. Danas ćemo obeležiti dan Akademije umetnosti onlajn - objavljivanjem produkcije naših departmana. Uveren sam da smo izoštrili pogled u budućnost, te da ćemo osvajati nove prostore za umetnost sa još većim uspehom. Čestitam vam 47. rođendan", naveo je Bokan.
 
U okviru obeležavanja Dana Akademije umetnosti emitovan je onlajn koncert Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti Novi Sad koji je otvorio 40. NOMUS festival, 21. oktobra 2020. u Novosadskoj sinagogi.
  • Hm

    24.04.2021 06:35
    Čitam komentare, 2 od 24 su ubola suštinu. Što bi neko rekao, nama je dobro, taman kako smo zaslužili...
  • PurgerNS

    24.04.2021 00:05
    cenim da je ta oprema plaćena našim parama kao i taj film...aj ajde
  • Zrenjaninac

    23.04.2021 19:22
    Baš
    Svaka vam čast, Balaševići. Đole bi bio ponosan na vas. Još da takav ponos pokaže i grad Novi Sad, pa da neku ulicu ili trg nazove njegovim imenom pre nego što mu se pesme pojave u čitankama. I Zrenjanin (koga je Đole opevao više od svih pesnika zajedno) bi mogao da se pokaže. Za početak, na primer, da onaj bezimeni most kod SUP-a (gde Olja beše zaprošena) nazove njegovim imenom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti