Za bolje snabdevanje toplom vodom Novog naselja i Detelinare: Zamena kotlova u Toplani "Zapad" po ceni od 250 miliona dinara

Najveća investicija Novosadske toplane u ovoj godine je zamena kotlova za grejanje tople vode u Toplani "Zapad" koji bi trebalo da koštaju 250 miliona dinara, saznaje 021.rs.
Za bolje snabdevanje toplom vodom Novog naselja i Detelinare: Zamena kotlova u Toplani "Zapad" po ceni od 250 miliona dinara
Foto: 021.rs

Ovim radovima Toplana "Zapad" koja toplom vodom snabdeva pretežno Novo naselje i Detelinaru, dobiće moderniju opremu i bolju i sigurniju isporuku.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji tendera koji se traži izvođač radova, trenutno Toplana "Zapad" ima tri kotla za zagrevanje tople vode koji su zajedno snage 27,9 MW (megavata) i prosečne su starosti skoro 32 godine, a ova javna nabavka predviđa izgradnju dva nova kotla ukupne snage 40 MW.

Konkretno, navodi se da su predmet demontaže tri postojeća kotla sa pripadajućom opremom, u šta je uključen i potisni kolektor, kao i da radovi obuhvataju izgradnju novog kotlovskog postrojenja sačinjenog od dva kotla jednake snage od po 20 MW i njihovo povezivanje na sistem uz prateće radove.

Oba kotla bi trebalo da rade na prirodni gas, a treba da bude omogućeno da u slučaju potrebe novi kotao broj 2 ima mogućnost rada na lako lož ulje/biodizel.

U konkursnoj dokumentaciji je još navedeno da bi radovi trebalo da traju najduže godinu dana. Rok za dostavaljanje ponuda na tenderu je 10. maj.

  • Milan NS

    23.04.2021 14:29
    Zna se zašto
    treba napojiti sve one silne zgrade za tzv. "bezbednjake" na Jugovićevu.
    To je pravi razlog, a ne nešto drugo.
  • Deran

    23.04.2021 14:21
    Sprema se za grejanje novih galens- ovih objekata :)
  • Pitam se

    23.04.2021 14:09
    Izvođač Južna bačka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti