FOTO: Šest kilometara puta kod Vrdnika grade već dve godine, nepoznato koliko koštaju radovi

Radovi na državnom putu II B reda broj 313, deonica Irig - Vrdnik, počeli su leta 2019. godine, a kako se uverio reporter 021.rs na terenu, još uvek nisu završeni.
FOTO: Šest kilometara puta kod Vrdnika grade već dve godine, nepoznato koliko koštaju radovi
Foto: 021.rs
To najviše primećuju meštani sela Rivice koje ima oko 600 stanovnika. Oni često obavljaju kupovinu u okolnim mestima, a kroz njihovo selo prolazi i mnogo automobila zbog obližnjih turističkih atrakcija, naročito u prolećnim i letnjim mesecima.
 
 
Put je započet u julu 2019. i tada su svi, zbog njegove dužine, mislili da će biti završen iste godine. Od januara 2020. nisu videli radnike u svom mestu.
 
U pitanju je državni put u nadležnosti "Puteva Srbije", a kako za 021.rs kažu u ovom preduzeću, izvođač radova je firma "AD Sremput" iz Rume.
 
 
"Do sada su obavljeni radovi na deonici puta prema Vrdniku, ukupne dužine od 4,1 kilometar. Urađeno je proširenje te deonice puta sa svim potrebnim slojevima, kao i okamenjavanje kanala pored puta i postavljanje ivičnjaka, čime je praktično gradilište konzervirano do nastavka radova", navode u "Putevima Srbije".
 
Ostaje, kažu, da se obave radovi na cementnoj stabilizaciji i završni slojevi asfalta i zaključuju da će javnost "blagovremeno obavestiti o nastavku radova".
 
 
Ni na veb prezentaciji "Puteva Srbije", ni na Portalu javnih nabavki nije moguće pronaći javnu nabavku kojom je "Sremput" dobio ovaj posao, a iz "Puteva" za 021.rs kažu da ovaj posao spada u redovno održavanje, tako da je nepoznato koliko je "Sremput" novca dobio za radove.
  • @U pravu si

    25.04.2021 12:23
    Pa jel ti južnjaci brane da posetiš svaki vikend svoje selo. Preživeće Zlatibor i Kopaonik bez vas aj ti svojim šorom.
  • Ns

    25.04.2021 01:58
    Srem put
    Jel to ona firma što je jednom krpila rupe na relaciji Vojka-Stara Pazova, tako što je u rupe prvo stavljala cigle pa malo asfalta preko. Ali pala kiša odmah sutradan, pa cigle brzo izašle na površinu.
  • Irig

    24.04.2021 12:15
    Putevi
    Sremput,ne treba odmah napadati izvodjaca radova,provereno je da izvodjacu nije dat ni dinar za radove puta ka rivici i i povukli su masine i radnike,da li je drzava,pokrajna ili lokalna samouprava potrosila pare za put to je pitanje ali se zna da ni dinar jedan nije uplacen iz drzave...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.