Danas velika akcija čišćenja Srbije, u Novom Sadu uklanjanje smeća na četiri lokacije

Velika akcija čišćenja na 54 različite lokacije po Srbiji održaće se danas, a u Novom Sadu su planirane akcije na četiri lokacije.
Organizator ove zelene akcije pokret Eko straža.
 
Oficirac - kako se navodi u pozivu na akciju, ova lokacija je potpuno zapuštena van sezone kupanja.
 
Okupljanje je u 10 časova, a organizatori su zamolili zainteresovane učesnike da ponesu rukavice i nešto džakova.
 
Dunavac - Neformalna građanska inicijativa "Dunavac - Šodroš" učestvovaće u ovoj akciji. Okupljanje je u 10 časova na nasipu (na Dunavcu) i u 10:15 časova se kreće u akciju.
 
"Ne zaboravite da ponesete svoje rukavice, a kese za sakupljanje smeća i otpada biće obezbeđene. Obucite se slojevito i pošto ćemo biti u blizini vode, planirajte obuću koja ne propušta vodu. Potrudićemo se da tokom akcije sakupljanja i razvrstamo otpad (plastične flaše, staklo i limenke) od komunalnog otpada", navode organizatori u pozivu. 
 
Takođe, akcija će se sprovesti uz puno poštovanje epidemioloških mera.
 
Veternik - Okupljanje je u 10 časova ispred platoa KPC Veternik.
 
"Potrebno je poneti rukavice, kese za smeće (ko može pošto će deo džakova biti obezbeđen), maske i dobro raspoloženje. Prikuplja se smeće sa javnih površina u centru Veternika. Treba napomenuti da smo dobili podršku od MZ Veternik i izviđača iz Veternika, kao i JKP Čistoća koje će odneti smeće nakon prikupljanja", navodi se u pozivu na akcijanje.
 
Futog - Okupljanje je 9:30 časova na nasipu kod skele.
 
"Ovo je samo početak. Rešavanje čistoće Futoga je na svima nama", kažu organizatori.
 
Na kojim još lokacijama u Srbiji će biti organizovana akcija čišćenja možete pogledati OVDE.
  • Сремац

    25.04.2021 21:38
    СТОКА
    Тамо где има стоке има и стрва.Зашто би други чистили ђубре за првима?Инспекције,волонтери треба да обилазе делове града где обично има стоке и фотографишу и пријава надлежним органима.Када стока буде ухапшена и натерана да стрв покупи,одвезе на депонију и плати високу казну,неће бити ни стоке ни стрва.
  • C

    25.04.2021 12:29
    C
    Vi sto sre gledali "stoku"kako iskrcavaju đubre iz kombija...a niste nazvali POLICIJU ste po mom misljenju ucestvovali u prikrivanju KRIMINALA....LJUDI ZOVITE POLICIJU ..ZAPISUJTE BROJEVE TABLICA..AKO STE HRABRIJI NAPADAJTE STOKU!!!!!!BORIMO SE AKTIVNO!!!!OVE SMRADOVE STO GRAFITIMA UNISTAVAJU ZGRADE...PO KRATKOM POSTUPKU NA LICU MJESTA TKO IH SE DOHVATI...(sprejom po faci)....pozz!!!
  • telep

    25.04.2021 10:51
    Prosle nedelje prešao bajsom na petrovaradinsku stranu keja, seo malo na klupu, kada ono došli neki i iz kombija istovaraju stari nameštaj i neko drugo djubre i ostavljaju pored kontejnera tamo kod onog kruznog toka kod zezelja. Ja to ne mogu da razumem, kombi vec imaju zar je tako tesko odneti na gradsku deponiju, sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti