Osobe sa invaliditetom malo znaju o svojim pravima

Građani iz kategorije osoba sa invaliditetom nisu dovoljno informisani o socijalnim pravima koja mogu da ostvare, što pokazuju i rezultati rada Info centra u proteklih šest meseci.
Građani iz kategorije osoba sa invaliditetom nisu dovoljno informisani o socijalnim pravima koja mogu da ostvare, što pokazuju i rezultati rada Info centra u proteklih šest meseci.

Od početka godine, odnosno otkad postoji taj centar, građani su se najviše interesovali upravo o mogućnostima za dobijanje adekvatne socijalne zaštite, osiguranja i drugih povlastica. U Info centru očekuju da se do kraja godine odredi dalji smer delovanja ove organizacije, a članica Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu Sanja Stojanović najavljuje nove usluge organizacija za osobe sa invaliditetom.

"Cilj rada Info centra je da se što veći broj osoba sa invaliditetom i njihovih porodica informiše o mogućnostima i pogodnostima koje im Grad pruža u segmentu socijalne zaštite. Sumiranjem najčešćih pitanja sa kojima se građani javljaju u Info centar, nastojaćemo da unapredimo postojeće usluge i uvedemo nove", rekla je Stojanovićeva.

Ona je najavila i proširenje kapaciteta Dispečerkog centra za osobe sa invaliditetom koji je takođe otvoren početkom godine. "Dispečerski centar nastavlja sa razvojem. Pošto postoji potreba za proširenjem kapaciteta Grad je doneo odluku da se do kraja godine nabave još dva vozila za prevoz osoba sa invaliditetom", istakla je Stojanovićeva.

Info centar za osobe sa invaliditetom otvoren je radnim danom od 9 do 16 časova. Prostorije su na Bulevaru Vojvode Stepe 67. Informacije su dostupne i putem telefona 447-040, odnosno 066/ 447-040, a pitanja mogu da se upute i na e-mail adresu  invalidnost@invalidnostns.rs.

Projekat je realizovan u saradnji sa organizacijama "Iz kruga Vojvodina", "Savez organizacija za podršku osobama sa smetnjama u razvoju", Inkluzivnim centrom, Udruženjem za unapređenje medijske podrške osobama sa invaliditetom i Forumom mladih sa invaliditetom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.