FOTO: Privremeno "asfaltirano" drveće na Bulevaru oslobođenja

Parking prostor na Bulevaru oslobođenja, ispred ulaza u Bezbednosno-informativnu agenciju, trenutno se rekonstruiše, zbog čega je koren nekoliko stabala prekriven asfaltom.
FOTO: Privremeno "asfaltirano" drveće na Bulevaru oslobođenja
Foto: 021.rs

Kako se reporter 021.rs uverio, parking je sveže asfaltiran, ali su koreni stabala pod slojem asfalta. 

Od sedam stabala, koja se nalaze u sklopu parkinga čija je rekonstrukcija u toku, dva korena su gotovo skroz asfaltirana, dok ostatak nije u potpunosti. Samo mesto rekonstrukcije parkinga označeno je tablom "Parking servisa".

U JKP "Parking servisu" za 021.rs navode da građani ne treba da se brinu, jer drveće neće biti asfaltirano, već sačuvano.

Portparol ovog javnog preduzeća, Radovan Jeknić, kaže da se radovi obavljaju na ovaj način kako bi se postigao bolji kvalitet asfaltiranja. Ukazuje na to da se prati šta rade izvođači radova, te da ovakva situacija nije ništa novo, jer se na isti način radilo i prilikom rekonstrukcije drugog dela parkinga na Bulevaru oslobođenja tokom prošle godine. 

"Sav asfalt oko drveća će se izrezati, čak će se napraviti i veća zemljana površina oko stabala, nego što je bila ranije i nasuće se nova, sveža zemlja. Ukoliko bi se čitav posao radio ručno, a ne uz pomoć mašina, onda bi asfalt bio lošijeg kvaliteta i došlo bi do krunjenja. Mašinsko asfaltiranje se radi kako bi se dobio što bolji sloj. Nakon što se asfalt ohladi, radnici režu deo oko drveta", objasnio je Jeknić.

U okviru rekonstrukcije 130 parking mesta na Bulevaru oslobođenja predviđeno je očuvanje svih stabala, a rok za završetak radova je 75 dana.

Posao izvodi firma "Suuniko solutions", a cena je 19.192.050 dinara sa PDV-om. Podsetimo, firmu "Suuniko Solutions" sa sedištem u Veterniku, 2018. godine je osnovao Niko Uskoković, šurak Gorana Kovačevića Goranca, koji je ranije osuđen zbog trgovine drogom. O ovom tenderu 021.rs je pisao na OVOM LINKU.

  • mlivan

    29.04.2021 12:53
    Jos betona
    Nije mi jasno, zasto se ne poplocava sve sa behatonom koji ima prostor za travu.
    Nije ni cudo sto se sve usija preko leta kada nema nicega sem suvog betona.
  • VojvođanskiCrnogorac

    28.04.2021 08:38
    A Bulevar
    Bolje da ste novim slojem presvukli pravac Bulevara Oslobođenja od Lutrije do SUP-a, nego ovo što radite. A tek šta reći za biciklističke staze, m...a da ti otpadnu.
  • Saša

    28.04.2021 08:05
    Tako je i drvece kod severne tribine stadiona "Vojvodine" asfaltirano i ostalo je asfaltirano. Isto ovako je "Parking servis" uredio taj parking prostor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti