FOTO, VIDEO: Grad izmestio klupe iz centra da bi se proširila bašta kafića

Kako bi se proširila bašta kafića "Corso" u Zmaj Jovinoj ulici, u pešačkoj zoni, gradska uprava je uklonila klupe koje su se tu nalazile.
FOTO, VIDEO: Grad izmestio klupe iz centra da bi se proširila bašta kafića
Foto: 021.rs
Građani koji su donedavno posle šetnje centrom grada mogli da sednu i odmore se u hladu krošnje drveta u Zmaj Jovinoj ulici, sada će za ovaj užitak morati da plate piće u letnjoj bašti kafića. Redakciju 021.rs kontaktirali su građani koji su nezadovoljni prizorom koji su zatekli.
 
Iako kafić "Corso" već ima svoju letnju baštu koja se nalazi ispred samog lokala, oni su odlučili da prošire svoje kapacitete i na drugu stranu jedne od najpoznatijih novosadskih ulica koja se nalazi u samom jezgru Novog Sada.
 
Za potrebe proširivanja kapaciteta ovog lokala, osim toga što je Grad dao dozvolu pomenutom lokalu, kako iz kabineta gradonačelnika navode za 021.rs, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je obavila sve pripremne radove na pomenutoj javnoj površini.
 
 
Ovi pripremni radovi podrazumevali su i odnošenje klupa koje su do tada bile postavljene oko krošnji stabala na ovoj lokaciji.
 
"Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je izvršila neophodne pripreme javne površine predviđene za navedenu letnju baštu (odnošenje klupa i slično). Dana 23.04.2021. godine DOO "KORZOCORSO", sa sedištem u Novom Sadu, u Ulici Zmaj Jovina 22, izvršilo je privremeno zauzeće javne površine postavljanjem elemenata letnje bašte (suncobrani)", odgovaraju iz grada na pitanja redakcije 021.rs.
 
 
Oni dodaju i da je pomenutom preduzeću data privremena dozvola za korišćenje, kao i da ima odobrenje za postavljanje letnje bašte na javnoj površini ispred navedenog broja u površini 113,2 kvadratna metra u periodu od 15. marta do 15. novembra 2021. godine.
 
"Nadležni komunalni inspektor kontroliše zauzeće javne površine i usklađenost letnje bašte sa uslovima u Rešenju o odobrenju, što će biti urađeno kada se ista postavi", zaključuju iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.
 
Osim što su za potrebe kafića sa javne površine uklonjene klupe, na javnoj površini postavljena su i velika betonska postolja za suncobrane.

Komentari 178

  • Vlada

    02.05.2021 12:23
    @Nebojša

    Čista kuhinja baš uspešno maskira da se bahato širite po šetalištu kao da im je dedovina.
  • Sveta

    02.05.2021 11:00
    Para vrti gde burgija nece. Sve sto je bitno je interes pojedinaca
  • Nebojša

    01.05.2021 11:04
    Lupetanja
    Citam mnogobrojna lupetanja pa i to da je vlasnik porodica Balasevic. Nije tacno. I lako se da proveriti.
    Drugo, sasvim je normalno da je centar kao svuda u svetu pun lokala. Ono sto je zalosno u svemu tome je da se eto napada ubedljivo najbolji restoran sa najcistijom kuhinjom i najboljim kuvarem u gradu.
    A ne smeta vam nego se odusevite Barselonom, Venecijom i drugim gradovima kada vidite isto.
    Problem je sto u tim bastama kada iole pada kisa ne mozete da sedite i sto nemamo svetske dizajnirane suncobrane, vrhunskog kvaliteta a ne da se osecate kao u inkubatoru kada sedite ispod njih. Suncobrani koji bi uvece bili svetiljke a preko dana suncobrani poput PIRAMIDA suncobrana najbolje svetske kompanije GAGGIO.
    Klupe su samo izmestene i nisu uklonjene.
    Novom Sadu treba da je na ponos da ima vrhunsku gastromsku uslugu i takvog šefa kuhinje.
    Sta ima veze odakle je vlasnik? Sto se onda ne bunite protiv ovih investitora gde se motaju kablovi? Tamo radi 40 ljudi, 40 plata se daje.
    Trazite ciste lokale i kuhinje u njima a ne brloge od kuhinja po restoranima radi vaseg zdravlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti