FOTO: Grad za uređenje okoline crkve na Novom naselju daje 52 miliona dinara, pogledajte kako će izgledati nakon radova

Novi Sad će iz budžeta izdvojiti 52.619.494 dinara sa PDV-om za parterno uređenje okoline crkve na Novom naselju.

Kako 021.rs saznaje, ovaj posao je nakon javne nabavke Uprave za građevinsko zemljište i investicije dobila grupa ponuđača predvođena firmom "Graditelj NS", koja ima pet meseci da završi posao. Kao jedini ponuđači na tenderu su učestvovali "Graditelj NS" iz Novog Sada, "Maraton LDN" iz Mačvanske Mitrovice, "Invest-inženjering" i "KLM inženjering" iz Novog Sada.

Podsetimo da je prema projektu predviđeno da se oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save, na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice Radomira Raše Radujkova, urede pešačke staze ka sakralnom objektu i okolne zelene površine. Nove pešačke staze se poklapaju sa već postojećim koje su od behatona, a koje će biti uklonjene. Nove će biti od crvenkaste klinker opeke vrste "Penter Piazza" i dobiće 31 dekorativnu svetiljku u visini partera.

U sklopu uređenja biće izgrađeno i dečije igralište i uređen prostor za odmor, koji je zapravo površina sa klupama. Dečije igralište uz Crkvu je predviđeno za decu uzrasta od četiri do 12 godina.

Projekat parternog uređenja u koji je 021.rs imao uvid, predviđa i postavljanje turističke info-table, kao i više klupa, korpi za otpatke i držača za bicikle. U sklopu uređenja prostora biće uklonjena četiri, a posađeno više desetina stabala.

  • Лиманац

    30.04.2021 13:14
    @Неманја
    Рачунај да се оно што сам одговорио оној двојици односи и на тебе. Велики петак је, само мир и љубав!
  • Komifo

    30.04.2021 12:20
    @Dejan021
    Ta livada i jeste za istrčavanje životinja, a ne za neodgovorne roditelje koji puštaju svoju decu blizu popova.
  • Vlada

    30.04.2021 11:58
    @Zoran

    Uspenska ili Almaška crkva su kulturno istorijski objekti. Ovo je samoposlovni prostor SPC.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti