KVIZ: Da li ste znali ovo o Novom Sadu?

Poslednji je praznični neradni dan, te slobodno vreme iskoristite i da rešite "Novosadski kviz".
KVIZ: Da li ste znali ovo o Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Od petka smo svaki dan izbacivali po jedan kviz i ovo je poslednji u tom nizu. Kao i uvek, pronaći ćete svašta zanimljivo, a neka pitanja će vas vratiti u vreme nekog drugačijeg Novog Sada.
 
Ostanite uz 021.rs, jer ćemo se uskoro vratiti sa novim zanimljivim pitanjima. 
 
 
  • Andrija Šrek

    05.05.2021 10:35
    @A. Đurić rođ. HEMPT
    Kako je porodica bila nedovoljno bogata da ga izdržava, na dalje školovanje i studije medicine, Hempt je otišao kao vojni pitomac. Diplomu lekara Hempt je stakao u 24. godini na Univerzitetu u Gracu 1898.
    Jedno vreme je Hempt radio u vojsci kao vojni bolničar, prvo u garnizonskoj bolnici u Beču od 15. juna 1898. a već od 1. oktobra iste godine i kao vojni lekar. U bolnici u Beču ostao je do jeseni 1901. Zatim je Hempt radio u konjičkoj regimenti u garnizonu Gros Encersdorf kod Beča, gde se i oženio Marijom Vinkler 14. marta 1903..
    I tako dalje...
  • А.Ђурић рођ. ХЕМПТ

    04.05.2021 14:56
    @Andrej Šrek
    Не укључујем се у коментаре никад, поготово ми тако нешро не пада на памет на овом порталу, али Вас морам исправити. Мој деда Адолф никад није био војни лекар, већ цивилни, никад није имао додира са војском.
  • Andrija Šrek

    04.05.2021 13:01
    Hahaha
    Eto mene i u kvizu, hvala lepo...
    A inače, ni Hempt nije bio raDiolog, nego najpre vojni lekar, pa raBiolog (stručnjak koji se bavi besnilom)...Ali ko će sad o tim sitnicama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti