VIDEO, FOTO Kako je na Fruškoj gori proslavljen Prvi maj: Roštilj, narodnjaci i pune bašte kafića

Izletišta na Fruškoj gori danas su bila puna građana koji su odlučili da 1. maj, Međunarodni praznik rada, proslave u prirodi i uz tradicionalni roštilj.
VIDEO, FOTO Kako je na Fruškoj gori proslavljen Prvi maj: Roštilj, narodnjaci i pune bašte kafića
Foto: 021.rs
Reporter 021.rs posetio je Kamenički park, Sremske Karlovce, Stražilovo, Iriški venac i još neke delove Fruške gore.
 
Od 10 časova na putevima ka izletištima na Fruškoj gori stvorila se gužva, ali nije bilo većeg zastoja u saobraćaju.
 
 
U novosadskom omiljenom izletištu, Kameničkom parku nije bilo puno ljudi, jer je zabranjeno paljenje vatre, te su se mogli videti porodice ili parovi u šetnji, kao i bilo kog drugog dana. 
 
 
U Sremskim Karlovcima bilo je dosta posetilaca, koji su došli iz različitih delova Vojvodine i iz Beograda, a bašte kafića bile su pune. Na Stražilovu, kao i u drugim, uglavnom privatnim izletištima oko Karlovaca, od jutros je bilo onih koji su pravili roštilj.
 
Rendžeri Fruške gore naplaćivali su ulaz posetiocima koji su dolazili kolima, a svakome su delili i po kesu za smeće. Na samom Stražilovu, kao i u drugim izletištima bilo je dosta mesta i razmaka između ljudi, mali broj njih nosio je masku, ali bar je bilo neke distance. Kesa za smeće bilo je dovoljno, kao i kanti, a utisak su uglavnom kvarili pojedinci koji su puštali preglasno narodnjake.
 
 
Najveća gužva bila je kod spomenika Sloboda na Iriškom vencu. Ovde je veliki deo prostora bio zauzet automobilima koji su bili parkirani na zelenim površinama, bilo je i dosta tezgi na kojima su se prodavale razne stvari, treštali su narodnjaci i sve je uglavnom više podsećalo na vašar, a ne na prvomajski uranak.
 
 
Međunarodni praznik rada 1. maj ustanovljen je u znak sećanja na taj dan 1886. godine, kada je više desetina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice, zahtevajući bolje uslove rada i osmočasovno radno vreme.
  • Fo

    04.05.2021 15:58
    Fo
    Aaaa Đurđevdan,aaaa,od sledećeg ponedeljka ćemo se tući,svađati,razvoditi,okrivljivati...mislim ceo repertor po običaju. Da nije istinito bilo bi smešno. Užass
  • Izvršitelj

    04.05.2021 15:25
    Izvršitelj
    Ajmo slavljenici pare na sunce sa sve kamatom! Treba da platim troškove,odmora u spa centru i jos jedan nov auto! U suprotnom poslaćuvam policiju na vrata,pare,pare....kad imate za slavlja imate i za mene. Nema više na rate i kuknjava!
  • Srki

    04.05.2021 12:08
    Srki
    Kada je to srbin bio vernik...? Nikad,daj srbinu alkohol i za meze politiku a sada jos 30 evra,gde ces vise! Za srbina je sami batina! Milos Obrenovic. Zaista sto se provlaci po ovim komentarima,propast ove nacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti