FOTO, VIDEO: Počela vakcinacija u "Promenadi", narednih dana i u BIG-u, na ulicama specijalni autobus

U Tržnom centru "Promenada" počelo je vakcinisanje građana bez poziva eUprave, a u planu je da se sa istom akcijom započne i u BIG-u.
FOTO, VIDEO: Počela vakcinacija u "Promenadi", narednih dana i u BIG-u, na ulicama specijalni autobus
Foto: 021.rs
Kako bi se pospešilo vakcinisanje planirano je i da po ulicama grada narednih dana krene posebno brendirani autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća. Dom zdravlja očekuje da će od javnih preduzeća dobiti dva-tri automobila kako bi posebne mobilne ekipe obilazile i gradske mesne zajednice. 
 
Kada je u pitanju specijalni autobus GSP-a, još uvek nema detalja, ali ideja je da ide kroz grad, pa bi jednog dana bio, na primer, na Štrandu, drugog u Univerzitetskom kampusu, a trećeg u centru grada ili na nekoj drugoj lokaciji. 
 
Ove akcije se preduzimaju kako bi se povećao broj vakcinisanih Novosađana. Trenutno je oko 40 odsto građana Novog Sada vakcinisano. 
 
 
Kako je rečeno tokom otvaranja punkta u "Promenadi", Novosadski sajam će i dalje biti glavni punkt za vakcinisanje i građanima će i narednih dana biti nuđene sve četiri vrste vakcina, uz redovno davanje druge doze svima koji su došli na red.
 
U TC "Promenada" građanima se trenutno daje Sinofarm i Fajzer vakcina, a u planu je da se ponude i Sputnjik V, te AstraZeneka. Koliko će trajati vakcinisanje u ovom objektu zavisi od zainteresovanosti građana, a radno vreme punkta biće od 10 do 18 časova. 
 
 
Član gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić navodi da grad sve preduzima kako bi se povećao procenat građana vakcinisanih protiv korona virusna, dodajući da je već vakcinisano tri četvrtine građana starijih od 80 godina, a 60 odsto starijih od 60 godina.
 
On smatra i da će se otvaranjem punktova u tržnim centrima stvara mogućnost da se vakciniše veći procenat radno sposobnog stanovništva između 20 i 50 godina.
  • John

    06.05.2021 09:56
    U Americi u nekoliko gradova vakcine daju u barovima i pokazalo se efikasnim - ljudi dolaze na mesto koje dobro poznaju i gde se osecaju sigurno. Barovi onima koji dobiju vakcinu nude besplatno pice - akcija se zove "Shot for shot".
  • Naprednoooo

    05.05.2021 16:37
    Vakcinacija u objektu koji zvanicno nije nikad dobio upotrebnu dozvolu?
  • Nemanja

    05.05.2021 16:32
    vacc
    Ovo su u suštini jako dobre stvari, trebalo ih je započeti i ranije. Cela priča oko vakacinacije u Srbiji je manje-više među boljima u svetu, bez obzira ko je kao vlast sprovodi.
    Procedura na Sajmu ide kao podmazana, sa ljubaznim osobljem/obezbeđenjem i medicinskim radnicima. Redovi su se do sada stvarali uglavnom usled nestašice Fajzera ili kad su pozvani "stranci" iz exYU da se vakcinišu da kontingenti ne bi propadali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti