Novosađanima u Promenadi u ponudi dve vakcine, na Sajmu četiri

Novosađani na punktu za vakcinaciju na Novosadskom sajmu mogu da biraju između sve četiri vakcine, dok su u Promenadi u ponudi Sinofarmovo i Fajzerovo cepivo, saznaje 021.rs.
Novosađanima u Promenadi u ponudi dve vakcine, na Sajmu četiri
Foto: 021.rs

Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas za 021.rs navodi da se prvog dana u Promenadi vakcinisalo 374 građana. On kaže da će i narednih dana građani u ovom tržnom centru moći da biraju između kineske i američko-nemačke vakcine, dok su za englesko-švedsku Astrazeneka i rusku Sputnjik V potrebni određeni uslovi čuvanja.

"Te vakcine imaju specijalne uslove čuvanja. Tako, na primer, Sputnjik V nakon odmrzavanja sa minus 20 može da se koristi u naredna dva sata, pa su nam potrebni zamrzivači. Dakle, građani koji žele Sputnjik ili Astrazeneka mogu doći na Sajam bez poziva eUprave, dok Sinofarm i Fajzer imamo i na Sajmu i u Promenadi", navodi Vukas.

On kaže da u tržnom centru rade dve lekarske ekipe i da su tu svaki dan od 8 do 18 časova, a podsetimo da se punkt nalazi pored Univerexporta u suterenu.

U narednih nekoliko dana očekuje se otvaranje punkta i u BIG-u, kao i da krene posebno brendirani autobus GSP-a koji će služiti kao mobilni punkt za vakcinaciju.

U Novom Sadu je, prema podacima Doma zdravlja, do sada dato ukupno 207.000 vakcina, a obe je primilo više od 91.000 građana.  

  • realnije

    06.05.2021 13:25
    @realno
    Bilo je sve 4, ali za astricu se pravi poseban spisak, jer mora da se skupi 10 ljudi u isto vreme, da bi mogli da otvore bočicu.
  • realno

    06.05.2021 12:04
    Juče, (popodne) na Sajmu je bilo tri vakcvine, ruska, kineska i Fajzer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.