FOTO: Baštenski otpad se nedeljama gomila na ulicama Novog Sada i prigradskih naselja, u "Čistoći" poručuju da nemaju dovoljno radnika

Građani iz više delova Novog Sada, a naročito u prigradskim naseljima, susreću se s problemom gomilanja baštenskog otpada koji "Čistoća" ne odnosi.
FOTO: Baštenski otpad se nedeljama gomila na ulicama Novog Sada i prigradskih naselja, u "Čistoći" poručuju da nemaju dovoljno radnika
Foto: 021.rs
Poslednjih nedelja veliki broj njih javio se redakciji 021.rs sa žalbama na rad ovog komunalnog preduzeća.
 
Tako je stanarka sa Telepa dojavila da se baštenski otpad u delu naselja u kojem živi nije nijednom odnosio od početka godine. Isto su tvrdili i Begečani koji su se javili i poručili da se gomila toliko baštenskog otpada da se neki odlučuju na opasnu aktivnost - da isti spale.
 
Meštanin Kaća Zoran P. poslao je fotografije iz ovog naselja, uz poruku da ekipu "Čistoće" nije video nijednom tokom aprila.
 
"Na poruke koje sam im poslao nisu odgovorili, zvao sam i telefonom posle nekoliko dana. Jednostavno ništa nisu preduzeli. Baštenski otpad se gomila na ulicama", navodi ovaj građanin.
 
 
O kakvom je problemu reč? U "Čistoći" tvrde da su do sada ekipe odnosile baštenski otpad iz Begeča, Veternika, Futoga, Rumenke, Sajlova i iz delova Telepa. Međutim, preduzeće trenutno ima problem sa brojem radnika na terenu.
 
"Akcija je organizovana tako da pokrije sve delove grada sa individualnim tipom stanovanja gde je najveća količina ovog otpada. Tokom protekle dve nedelje, odnošenje baštenskog otpada je značajno usporeno zbog nedostatka radnika i vozača. To je problem koji pokušavamo da rešimo u najkraćem mogućem roku i molimo građane za strpljenje, budući da očekujemo da će i u naredne dve nedelje baštenski otpad biti odnošen smanjenim kapacitetom", poručuju u "Čistoći".
 
U preduzeću dodaju da je veliki problem i to što građani iznose daleko veće količine bio-otpada nego što je to propisano programom poslovanja "Čistoće", pa to dodatno usporava prolećno odnošenje otpada.
 
"Još jednom apelujemo na građane da ne spaljuju baštenski otpad i molimo ih za strpljenje i razumevanje", napominju u "Čistoći" za 021.rs.
  • Bane

    10.05.2021 09:57
    Lopovluk
    U čistoći se ozbiljno krše stavke iz kolektivnog ugovora. Samo trećina se bavi konkretnim čišćenjem grada, a većina ostatka parazitira i to od naše love. O o višegodišnjoj sistematskoj krađi da ni ne pričam. Nešto se mora preduzeti...
  • Istina

    08.05.2021 10:13
    Pitajte piljica kacani sta on i brat i sin rade u cistoci
  • Komšija

    08.05.2021 09:29
    Liman
    Liman posle kiše ko Vijetnam.
    Travnjake pojela livadska trava!
    Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti