Gradonačelnik osudio skrnavljenje murala posvećenog Balaševiću

Gradonačelnik Miloš Vučević osudio je skrnavljenje murala posvećenog Đorđu Balašević na Limanu.
Gradonačelnik osudio skrnavljenje murala posvećenog Balaševiću
Foto: 021.rs
Gradonačelnik ocenjuje da je to na sramotu onih koji su oskrnavili mural, nadajući se da će autor imati snage i volje da ponovo uredi svoje delo.
 
Po rečima Vučevića, u Novom Sadu postoje neodgovorni pojedinci koji iz nepoznatih razloga rade potpuno neprihvatljive stvari.
 
"Zgroženi smo time što se dogodilo i verujem da će mural biti vraćen u prvobitno stanje. Ono što niko ne može niti jednim grafitom da ponište jeste to da je Đorđe Balašević deo Novog Sada, da je protkan u duh i karakter ovog grada, posebno kraja 20. i početka 21. veka", dodaje Vučević.
 
On smatra da Balaševićevo delo ne može da se pokvari, obriše ili poništi. 
 
Podsetimo, nepoznata osoba je u nedelju, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, nacrtao ustaški simbol na muralu na kojem je oslikan Đorđe Balašević.
  • Можеш

    11.05.2021 11:07
    да
    Можеш да осудиш то, али твоја полиција зна последњих 10 година нпр. да на Лиману 3 да се скупљају као и на свим Лиманима националисти-шовинисти у двориштима који скрнаве цео Лиман са својим натписима, као код Балашевића. Дођи Вучечевићу да видиш њихова места окупљања, иако знаш то већ, јер ми као одговорни родитељи смо подносили пријаве полицији за окупљање тих истих младих дечака и девојчица, једном је полиција изашла и само их растерала, а они сваки дан раде једно те исто продају наркотике и шарају Лиман са таквим или сличним порукама.
    ХВАЛА ВАМ
  • Mark

    11.05.2021 07:03
    Grafit
    Uzas..blago receno.A za Rvosa..sanjaj..
  • Ralle

    10.05.2021 22:20
    Grafiti
    Zastiti nas Gradonacelnice od grafita koji su unistili svaku fasadu u nasem gradu , a kamere, da li je iko okrecio fasadu koju je unistio...bar toliko,pa vise nece

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti