Preminuo sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović

Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo je u 50. godini života, od posledica korona virusa.
Preminuo sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović
Foto: Jelena Grlić
Kosanović je bio smešten na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.
 
Nakon prvih simptoma korona virusa Kosanoviću se stanje zakomplikovalo. On se, inače, prošle jeseni vratio u Srbiju iz Saudijske Arabije zbog zdravstvenih problema.
 
Kosanović se zimus vratio u Novi Sad, preuzevši funkciju sportskog direktora Vojvodine, nakon odlaska Nikole Lazetića. 
 
Milan Kosanović je rođen 22. novembra 1971. godine u Novom Sadu, a svoju karijeru posvetio je najviše fudbalskom klubu Vojvodina, u kojem je obavljao mnogobrojne funkcije. U svom periodu boravka u Vojvodini, koji je trajao punih sedam godina, obavljao je posao trenera omladinskog tima, pomoćnog trenera prvog tima i koordinatora omladinske škole "Ilija Pantelić". 
 
Kao trener omladinaca Vojvodine, osvojio je dve uzastopne titule u Omladinskoj ligi Srbije i iznedrio mnoge buduće prvotimce "stare dame", poput Sergeja Milinković-Savića, Mijata Gaćinovića, Radovana Pankova, Emila Rockova, Nebojše Kosovića i mnogih drugih.
 
Kao član stručnog štaba FK Vojvodina, učestvovao je u osvajanju Kupa Srbije 2014. godine, prvog u istoriji kluba.
 
Njegova specijalnost bila je rad u mlađim kategorijama, a svojim posebnim metodama rada je uticao na razvoj karijera brojnih polaznika Vošine škole, nakon čega je dobio poziv Veljka Paunovića, tadašnjeg  selektora omladinske reprezentacije Srbije. Kosanović je bio izuzetno važan član stručnog štaba koji je predvodio omladince Srbije do istorijske titule prvaka sveta na Novom Zelandu 2015. godine.
 
Kasnije, Kosanović je sa uspehom bio i član stručnog štaba Crvene zvezde od 2017. godine, a sa Vladanom Milojevićem je potom sarađivao i u Al Ahliju. U Novi Sad se vratio jesenas, kada je i postao sportski direktor Vojvodine.
 
Po dolasku Kosanovića u Vojvodinu napravljen je zaokret kada su u pitanju prioriteti "Stare dame", te je odlučeno da se klub fokusira na razvoj igrača iz omladinske škole, koji bi potom bili konkurentni na tržištu, ali i u šampionatu.
  • Ana

    14.05.2021 02:20
    Strasno
    Da li je to moguce i ja sam bila bolesna i imala visoku temperaturu i lijecila se vitaminom C i cinkom, a i sa defrinolom, a u bolnicu mi nije padalo na pamet da idem! Svaka cast doktorima, ali u slucaju korone nisam sigurna da lijece na pravi nacin.
  • Giga Moravac

    13.05.2021 18:24
    Prerano
    Počivaj u miru Kosane i večna ti slava.
  • нсцз

    13.05.2021 17:00
    Људска громада!
    Косане хвала ти за све!
    Почивај у миру,нек' ти је лака црна земља.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti