Kovid ambulanta na Novom naselju prestaje sa noćnim radom

Kovid ambulanta na Novom naselju od ponedeljka, 17. maja, prestaje sa noćnim radom, a pacijenti sa pogoršanim stanjem treba da se jave Hitnoj pomoći, u Urgentni centar ili Infektivnu kliniku KCV-a.
Kovid ambulanta na Novom naselju prestaje sa noćnim radom
Foto: 021.rs

U Domu zdravlja Novi Sad za 021.rs navode da će ambulanta na Novom naselju, koja je sa celodnevnim radom počela još 4. novembra, i dalje raditi sa kovid pacijentima svaki dan od 7 do 22 sata.

Pomoćnica direktora Doma zdravlja Ljerka Popov, za 021.rs navodi da se noćni rad ukida, jer se značajno smanjio broj pacijenata koji se javljaju tokom noći.

Proteklih dana imali su od 200 do 250 pregleda dnevno, od čega je polovina njih dolazila prvi put, a tek nekoliko građana je došlo na pregled tokom noći. 

"Ukoliko se nekom od pacijenata koji su pozitivni na korona virus pogorša stanje, odnosno ne mogu da dišu, javi se nedostatak daha i slično, onda se oni javljaju u prijemno-trijažnu ambulantu Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodina. Ostali pacijenti se javljaju Hitnoj pomoći ili da idu u Urgentni centar KCV-a", poručuje Popov.

U Domu zdravlja dodaju da će reagovati u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i potrebe za povećanjem broja lekarskih timova ili produženja rada tokom noći.

Ambulanta na Novom naselju ostaje kovid centar i za sada nije planirano da se vrati u redovan rad.

  • NS65+

    15.05.2021 15:16
    Otvorite vise Dom zdravlja "Liman". Nije normalno toliko maltretirati gradjane!
  • Zvezdica

    14.05.2021 16:38
    Zahvalnost
    Hvala Vam divni ljudi! Samo Vi znate koliki ste teret i žrtvu podneli. Da se Vama i Vašim porodicama sve stostruko na dobro vrati!
  • DonJuan

    14.05.2021 14:46
    Ma izmestajte tu kovid ambulantu na drugo mesto i vracajte dom zdravlja, ljudi zakazuju najobicnije preglede po 10 dana unapred, sramote ljudskog roda! Zdravsrvena zastita za koju placamo doprinose je nula!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti