Bira se novi rektor Univerziteta u Novom Sadu: Sanja Podunavac Kuzmanović ili Dejan Madić

U toku je proces izbora novog rektora Univerziteta u Novom Sadu. Kandidati za tu poziciju su Sanja Podunavac Kuzmanović i Dejan Madić.
Bira se novi rektor Univerziteta u Novom Sadu: Sanja Podunavac Kuzmanović ili Dejan Madić
Foto: 021.rs
Sednica na kojoj će se odlučiti o novom rektoru počela je u 11 časova u amfiteatru Rektorata.
 
Senat Univerziteta u Novom Sadu je u sredu održao sednicu na kojoj je utvrdio kandidate za novog rektora, koji će na toj funkciji naslediti Dejana Jakšića. Članovi Senata podržali su kandidaturu Sanje Podunavac Kuzmanović sa 15 glasova, a Madićevu sa 11 glasova.
 
Kandidati predstavljaju svoje programe rada i svoj prorektorski tim. U tajnom delu sednice će članovi Saveta glasati za boljeg (i politički jačeg) kandidata.
 
Sanja Podunavac Kuzmanović je redovna profesorka Tehnološkog fakulteta i trenutna je prorektorka za nastavu i studentske aktivnosti. Dejan Madić je redovni profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i prorektor za međunarodnu saradnju.
 
U timu Sanje Podunavac Kuzmanović su Zoran Komazec (za prorektora za nastavu i studentske aktivnosti, inače profesor Medicinskog fakulteta), Jovana Milutinović (za prorektora za nauku i umetnost, profesorka Filozofskog fakulteta), Slobodan Gadžurić (za prorektora za međunarodnu saradnju, profesor PMF) i Dragutin Avramović (za prorektora za finansije i organizaciju, profesor Pravnog fakulteta).
 
U timu Dejana Madića su Đorđe Herceg (predloženi prorektor za nastavu i studentske aktivnosti, inače profesor PMF), Nikola Jorgovanović (za prorektora za nauku i umetnost, profesor FTN), Sabina Halupka-Rešetar (za prorektora za međunarodnu saradnju, profesorka Filozofskog fakulteta) i Artur Bjelica (prorektor za finansije i organizaciju, profesor Medicinskog fakulteta).
 
Izbor novog rektora Univerziteta u Novom Sadu protiče u napetoj političkoj atmosferi, u kojoj dve struje Srpske napredne stranke agituju za svoje favorite. Od početka kampanje za rektora je Sanja Podunavac Kuzmanović imala veću podršku akademske javnosti, ali je i strana koja stoji iza Madića jasno uzvraćala - primer je poslednja sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj su naprasno i vanredno smenjeni pojedini članovi Saveta Univerziteta, ali i članovi Saveta fakulteta u sklopu UNS i to u izbornoj godini za mnoge dekane.
  • Fuj

    15.05.2021 07:57
    Jbt
    U nauku KADA udje politika,izlaze kreteni
  • Upućeni

    14.05.2021 13:46
    Samo pošteno
    Čuće se! Kada imaš priliku, a biće, izađeš pred javnost i sve lepo i pošteno objasniš i valjda će iole pametni i normalni, trezveni i "pošteni" razumeti celokupnu mukotrpnu i dinamičnu borbu gde uvek ono što je dobro završi se pobedom. Čestitamo!
  • Pobedaaaa

    14.05.2021 13:09
    Pobedaaaaaaaaa
    Objavite da je Madic pobedio!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti