Vučević o izdavanju stanova za bezbednjake: Bolje da je neko dobio stan nego da niko nije dobio

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da je metodologija dodele stanova bezbednjacima mogla biti bolja, ali da je bolje da neko dobije stan, nego niko.
Vučević o izdavanju stanova za bezbednjake: Bolje da je neko dobio stan nego da niko nije dobio
Foto: 021.rs
Na pitanje 021.rs o priči da su bezbednjaci u Novom Sadu već počeli da oglašavaju svoje nove nekretnine dobijene po povlašćenim cenama, Vučević je rekao da nije sve uvek najpravičnije.
 
"Slušao sam priče da neko sa više članova porodice dobije manji stan, nego neko sa manje članova porodice, opet u zavisnosti od toga kad se prijavio. Više sam u tom aspektu čuo primedbe", istakao je.
 
Kako je 021.rs pisao, do ovakve situacije došlo je i zbog sistema dodele stanova, po kom su nekretninu dobijali oni koji ispunjavaju samo dva osnovna kriterijuma (da nemaju odgovarajuću nekretninu i da su zaposleni u bezbednosnom sektoru), a koji se najbrže prijave. Vučević je i tada komentarisao da bi taj sistem mogao da bude efikasniji.
 
Kako je danas rekao za 021.rs on misli da bi trebalo da postoje drugačiji kriterijumi.
 
"Ja sam izneo svoj stav da mislim da je trebalo da postoje drugačiji kriterijumi, ali ne kažem da sam ja u pravu i da sam sagledao sve činjenice. Mislim da bi trebalo imati drugu metodologiju, ali to bi dovelo verovatno do mnogo sporije procedure podele stanova, imajući u vidu kako su drugi konkursi protekli", kazao je gradonačelnik.
 
Zaključio je, ipak, da je ovo jedinstvena država u teritorijalnom smislu, odnosno da su za stanove u Novom Sadu mogli da se prijavljuju i službenici iz drugih gradova i opština. 
 
Podsetimo, kako je 021.rs pisao, u Fejsbuk grupama za izdavanje stanova i na sajtovima za oglašavanje nekretnina u Novom Sadu pojavili su se oglasi za izdavanje stanova u naselju za bezbednjake na Jugovićevu, nedugo nakon što su uručeni prvi ključevi bezbednjacima.
 
Ove stanove su pripadnici policije, vojske i vatrogasne službe dobili po povlašćenoj ceni od oko 500 evra po kvadratu, a sada ih pojedinci izdaju za 200 do 350 evra mesečno. 
 
U Sindikatu policije "Sloga" za 021.rs su rekli da je do ovog, između ostalog, došlo i zbog nepravedne dodele stanova službenicima koji čak ne stanuju u ovom gradu. To, ocenili su, nije nezakonito, već neki od njih moraju da izdaju stanove dok žive u drugim opštinama.
 
Pravnik i bivšeg Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je da ovo otvara mnoga pitanja pravne i moralne prirode. Stanovi su, ocenio je Šabić u autorskom tekstu, umesto za rešavanje egzistencijalnih problema iskorišćeni za sticanje ekstra dohotka, a mnogi iz starog kadra su i dalje odstali podstanari. 
  • Duda

    19.05.2021 22:31
    brzopletici
    stvaro veoma nekorektno od samog početka, brzi prsti, glupost ko je smislio, neko se ismmejava, sali, sprda sa nama
    Jadno nekorektno,
    Neko ima po 3 stana, kupio stan, neko 3 meseca staza, kupio stan,,,,,o zemljo nasa
  • ja - ns

    16.05.2021 12:04
    A šta sa onim vojnicima, policajcima, vatrogascima... koji su podigli stambene kredite i treba da ih otplaćuju do 2032, 2033... 2035.? Oni su "nevidljivi" i u anketama za rešavanje stambenog pitanja, zaokružuju "REŠENO"?!? Vlasnik tih stanova je Banka, a ne korisnici kredita koji plaćaju ratu od 200 do 250 evra (prosečna kirija). Osećam da umesto brzih prstiju imam magareće uši...
  • Marta

    15.05.2021 15:28
    Ha ha!
    Koja zamena teza! Kvadrat stana po 500 eura, obavezno ucesce od 30 odsto i obaveza rada od 10 g u sluzbi i to vlast zove "dobiti" stan!
    Ali, mislim boze moj, pravi doktor bauka, lazni doktor naika, napisati plagirati,... sve je to isto, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti