Pomoć Grada za legalizaciju stana ili kuće

Novi Sad je raspisao konkurs za pomoć pri legalizaciji stana ili kuće.
Pomoć Grada za legalizaciju stana ili kuće
Foto: Pixabay
Pomoć je namenjena porodicama lošijeg materijalnog stanja i Grad će platiti izradu tehničke i geodetske dokumentacije potrebne za legalizaciju kuće ili stana.
 
Osnovni uslovi za konkurisanje su da je podnosilac državljanin Srbije, da članovi domaćinstva imaju prebivalište u Novom Sadu, da nemaju nekretnine u vlasništvu, da stanuju u nelegalnom objektu, da su podneli zahtev za njegovu legalizaciju i da propisi dozvoljavaju legalizaciju konkretnog stana ili kuće.
 
Granica prihoda po članu domaćinstva kao uslov za ostvarivanje pomoći je za porodice sa jednom odraslom osobom malo više od 35.000 dinara, a za domaćinstvo sa pet odraslih osoba nešto više od 133.000 dinara.
 
Pravo prvenstva na rang listi određuje i zdravstveno stanje, pa invalidnost i telesno oštećenje.
 
Zahtevi se podnose Komisiji za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove u Ulici Narodnog fronta 53. Rok za podnošenje zahteva je 30 dana.
 
Dokumentcija se može preuzeti sa pisarnice Uprave za imovinu u Narodnog fronta 53 ili na sajtu Grada OVDE
 
Grad će posebno raspisati javnu nabavku za izbor projektantske kuće sa kojom će izabrani na konkursu posebno potpisati ugovor o izradi tehničke i geodetske dokumentacije.
  • Djuri

    08.08.2021 17:00
    30 godina
    Mi vec vise od 30 godina nemozemo da legalizujemo prosirenje stana za koji imamo sve moguce dozvole saglasnosti projekte sve zivo placano posle svake ture obecanja svake vlasti u vec trecoj drzavi po redu,uvek se posle svake promene zakona nadje neresiv problem i umesto olaksanja ,novi zahtevi za dokazivanje svega.Nevazi im dozvola iz 1989 godine i projekat sve je radjeno ponovo(naplaceno nam je) stanari zgrade nece da potpisu saglasnost(bez koje 1989 nebismo mogli dobiti utu projekat)
    I sada cemu da se nadamo,kada ni legalno izgradjen objekat nemozemo uknjiziti!
  • Branka

    18.05.2021 06:19
    Vučeviću sram te bilo.
  • Gradjanin

    17.05.2021 21:02
    NEPRAVDA
    Uvek sam se pitai kako to grad dozvoljava da se gradi bespravno. Zakon je uvek postojao kao i gradjevinska inspekcija i policija. Kako je onda moguce da se gradilo tamo gde se nije snelo graditi. Kako je moguce da se prave zgrade i porodicne kuce bez dozvole. Zasto mi savesni gradjani placamo sve komunalne troskove za nesavesne gradjane. Dokle grad misli da nagradjuje ljude sa one strane zakona. Ko ce nama vratiti naknadu koju godinama placamo posteno da bi imali infrastrukturu i komunalne usluge, jed je placano i za ove druge koji decenijama krse zakon i nista ne placaju. Pa dokle vise bezobrazluka i drskisti. Ajde da mi savesni gradjani predtanemo da placamo sve ono sto inace placamo pa da vidimo sta ce onda grad da radi? Kako ce na sledece izbore? Npr. gradjanska neposlusnost. Pa onda neka nas grad casti da jedno deset godina nista ne placamo. Vudespratnice su napravljene bez da je u budzet uplacen jedan dinar. Ti smo mi posteni gradjani odvajajucu od usta placali. A ti jadni investitori voze dzipove kao i njihove porodice. Dokle vise Vucevicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti