Raspisani izbori za savete 42 mesne zajednice

Predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović raspisala je izbore za savete 42 mesne zajednice, od ukupno 47 koliko ih ima u Novom Sadu i prigradskim naseljima.
Raspisani izbori za savete 42 mesne zajednice
Foto: 021.rs
Izbori su zakazani za 13. jun, a u mesnim zajednicama Podbara i Salajka, kao i u Stepanovićevu i Bukovcu radi se o nastavku izbornog postupka koji je krenuo u oktobru prošle godine, ali je prekinut zbog epidemije. 
 
Izbori su raspisani za 33 mesne zajednice u samom Novom Sadu i to: "Boško Buha", "Liman III", "Ostrvo", "7. juli", "Južni Telep", "Bratstvo Telep", "Nikola Tesla-Telep", "Gavrilo Princip",  "Bistrica", "Adice", "Omladinski pokret", "Dunav", "Slana bara“, "Klisa", "Vidovdansko naselje", "Sajlovo", "Petrovaradin", "Sremska Kamenica", "Žitni trg", "Stari grad", "Ivo Andrić", "Vera Pavlović", "Jugovićevo", "Radnički", "Detelinara", "Narodni heroji", "Sava Kovačević", "Prva vojvođanska brigada“, "Sonja Marinković", "Liman", "Podbara", "Salajka" i "Šangaj". 
 
Takođe, izbori će se održati i za savete mesnih zajednica u devet prigradskih naselja: Stepanovićevo, Bukovac, Ledinci, Kać, Kovilj, Kisač, Veternik, Futog i Pejićevi salaši-Nemanovci. 
 
Rok za podnošenje predloga za kandidate za članove saveta ističe 7. juna u 15:30 časova. 
 
Glasanje će biti 13. juna od 7 do 20 časova. 
 
Podsetimo da je NVO "Inicijativa za mesne zajednice" ranije upozorila da se izbori za članove mesnih zajednica u Novom Sadu odvijaju daleko od očiju javnosti i uz proceduru koja obeshrabruje građane da se na ovim izborima pojave bilo kao kandidati, bilo kao glasači. 
 
Da bi se neko kandidovao za Savet treba da u prostorijama Mesne zajednice preuzme dokumenta za prikupljanje potpisa i da do roka za prijavu prikupi 20 potpisa za svakog kandidata. Potpise mogu da daju samo građani koji žive na teritoriji te mesne zajednice i jedan građanin može da podrži samo jednog kandidata. Saveti mesnih zajednica u Novom Sadu imaju različit broj članova, od 7 do 15.
 
U poslednjih osam godina u Novom Sadu u svim savetima sede ljudi koji su uglavnom bliski SNS-u i ima tek nekoliko nezavisnih građana, jer opozicione stranke i grupe građana uglavnom bojkotuju ove izbore zbog netransparentne procedure, ali i malog značaja mesnih zajednica.
  • Verica

    18.05.2021 07:57
    Mediji, ima li vas?
    Već samim tim da se "obrazac za prijavu preuzima u MZ" se vidi namera. Legitimisati i ugušiti svaku aktivnost građana koji su van stranaka. Progooglajte kako su izigrali građane na Podbari, nije bilo obrazaca?
    Zašto ne može Grad da postavi univerzalni obrazac na sajt, pa nismo tuntlavi ni nepismeni?
    Da li potpisi mora da se overavaju kod notara ili može i odlaskom u MZ?
    Potrudite se da pojasnite, ovo je nedorečeno i površno
  • NS 4 EVER

    17.05.2021 23:04
    Stajati ispred MZ i vređati ove sto ixlaze na izbore jer su to sve SNS botovi. Drugi ni nece predavati liste, tako da ce biti vredjani samo SNS verni glasaci.
  • Bne

    17.05.2021 21:11
    Ovo ce biti posteni i fer izbori kao i svi prethodni. Vucevic je pricatizovao sve mesne zajednice i radi sta mu se prohte. Mesne zajednice su izgubile svoj smisao otkako je SNS u gradu na vlasti. Nista novo za njih. Tako funkcionisu godinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti