Novaković o rebalansu budžeta: Drži vodu dok majstori odu

Novi rebalans budžeta grada Novog Sada otkriva i razobličuje potpun gubitak finansijskog kompasa, smatra predsednik Gradskog odobra Narodne stranke Borislav Novaković.
Novaković o rebalansu budžeta: Drži vodu dok majstori odu
Foto: 021.rs
On tvrdi da je evidentno odsustvo osnovnih parametara zanatski dobro osmišljenog i perspektivno stabilnog budžeta. 
 
"U sada već trećem mandatu Miloša Vučevića nije planirana nijedna jedina investicija koja bitno podiže kvalitet života u Novom Sadu. Sve što se investira predstavlja profesionalnu rutinu, održavanje i servisiranje zatečenog stanja", navodi Novaković.
 
Takođe kao loše ocenjuje to što se ogromna sredstva izdvajaju za subvencije javnim komunalnim preduzećima.
 
"Čak 2,9 milijardi će biti utrošeno da bi se pokrpile finansijske rupe koje prave nesposobni direktori preduzeća. Vučević bi morao u devetoj godini svog mandata da svojim stranačkim direktorima objasni, da njihov posao nije da što više uzmu iz budžeta nego da što više unesu u budžet", dodaje predsednik Gradskog odobra Narodne stranke.
 
On budžet ocenjuje kao "svaštarski budžet", jer se, kako navodi, ulaže svuda pomalo, bez jasnog akcentovanja šta su prioriteti.
 
"Smisao budžeta nije da uveseljavate glasače na nivou kvartova i mesnih zajednica, nego da opredelite ulaganja i investicije koje su od interesa za grad kao urbanu celinu", kaže Novaković.
 
Napominje i da se veština upravljanja budžetom ogleda u prihodovnom, a ne u rashodovnom delu, kao i da je "ono malo investicija koje su opredelili gradski oci bacanje para u bunar".
 
Njemu smeta i što Novi Sad postaje šampion kineskih investicija, od fruškogorskog koridora do novog mosta na Dunavu.
 
"Iz kineskih kredita, posao dobijaju kineske kompanije, a teret duga ostaje Srbiji. Njima profit, a nama bankrot. Jezivim osmehom, Srbiji se smeši crnogorski scenario", napominje on.
 
Kako ukazuje, više je nego jasno da zbog zanatski lošeg sameravanja prihodovne i rashodovne strane, ovaj rebalans neće izdržati dugo. 
 
Novaković očekuje da zbog svega navedenog sledi novi rebalans budžeta već u septembru-oktobru ove godine, te celu situaciju opisuje sa "drži vodu dok majstori odu".
  • Liman

    23.05.2021 10:46
    Hm
    Imali su 9 godina da se upristoje, ništa od toga. Moraju da se promene, a onda opet u krug.. Ima boljih siguran sam od svega što se nudi na našoj političkoj sceni, ali ti se ne bave politikom..
  • goran

    23.05.2021 02:07
    neverovatno
    samo da se bora ne vrati,urazumićemo ove,boljih nema jbg
  • Dragan

    22.05.2021 18:14
    Žuti
    Napadali smo za sve i svasta ovog Boru glasao sam protiv njega ali sad kad pogledam ovo kako je sada sve vise mi se svidja jedini on napada ove radikale napredne jedini on nesto radi udara ih tamo gde niko ne sme od galensa pa do svih vučevićevih iznoguda. BRAVO BORO I SVAKA ČAST

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti