Autobus GSP-punkt za vakcinaciju od sutra u Kampusu

Autobus GSP-a adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju od ponedeljka, 24. maja će biti smešten u Univerzitetskom kampusu.
Autobus GSP-punkt za vakcinaciju od sutra u Kampusu
Foto: 021.rs
Autobus je u petak, kao i za vikend, bio na Trgu slobode.
 
Kako je najavljeno, on će svaka dva-tri dana menjati lokaciju i to bi za sada trebalo još da budu kej i Štrand.
 
Nadležni iz Doma zdravlja i Gradske uprave naveli su ranije da će mobilni punkt služiti da se za što više građana, prvenstveno mladih, približi opcija vakcinacije, nakon što je slično već urađeno otvaranjem punktova u tržnim centrima Promenada i BIG, gde se dnevno vakciniše oko 400 ljudi.
 
U Novom Sadu je prema ovim podacima dve doze dobilo oko 40 odsto punoletnog stanovništva, a kada se pogleda po godištima, uglavnom se radi o starijoj populaciji.
 
Naime, uzrast oko 20 do 40 godina i dalje je slabije vakcinisan, a većina mladih u drugoj deceniji koji su i najaktivniji i najviše se kreću su vakcinisani sa tek oko 12 odsto. 
 
Zbog toga se apeluje da se vakcinišu protiv kovida.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti