Nastavlja se gradnja vodovoda u Bockama

Novi Sad će u ovoj i narednoj godini izdvojiti 225 miliona dinara za nastavak gradnje vodovodne mreže u Bockama, saznaje 021.rs.
Nastavlja se gradnja vodovoda u Bockama
Foto: 021.rs

Ovo će biti druga faza radova, a prvi deo od 50 miliona dinara će već sada biti preraspoređen rebalansom iz budžeta grada kao kapitalna subvencija JKP "Vodovod i kanalizacija".

Kako se navodi u odluci, do sada je u okviru prve faze radova u Bockama, koja je obuhvatila prvu visinsku zonu naselja, izgrađena vodovodna mreža u dužini od gotovo 5,3 kilometra i napravljen 171 priključak na vodovod. U drugoj fazi radova, koja obuhvata ostale tri visinske zone u ovom naselju, planira se gradnja vodovodne mreže ukupne dužine od 9,7 kilometara, zatim dva rezervoara i tri pumpne stanice.

Trenutno je u toku izrada tehničke dokumentacije za ove radove i kada se to završi sledi otkup i uknjižba parcela koje su predviđene za izgradnju budućih rezervoara, a to će uraditi Uprava za građevinsko zemljište i investicije uz vađenje građevinske dozvole.

U Vodovodu navode da će se realizacijom ovih radova, koji su procenjeni na 225 miliona dinara, a biće plaćeni iz ovogodišnjeg i iz budžeta za 2022. godinu, rešiti dugogodišnji komunalni problem stanovnika Bocki.

  • makarenko

    25.05.2021 08:49
    Radite i kad nisu izbori
    Bilo bi lepo kada bi i put popravili, raspao se.
  • /

    25.05.2021 07:19
    /
    Voda bez kanalizacije će dovesti do pokretanja klizišta. Situacija sa septičkim jamama je kritična.
  • Sabahudin

    25.05.2021 07:10
    Omerović
    Do Jasenove ulice? Hm, da li ste član SNS i da li redovno plaćate parohijal?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti