Nakon pisanja 021: Državni službenik osnovao firmu koja seče po Fruškoj gori, sad će biti kažnjen

Službenik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ali i osnivač firme koja seče po Fruškoj gori, biće kažnjen za povredu radne discipline.
Nakon pisanja 021: Državni službenik osnovao firmu koja seče po Fruškoj gori, sad će biti kažnjen
Foto: 021.rs
Kako se navodi u odgovoru koji je 021.rs dobio, Radivoje Kaurin koji je osnovao firmu "Šume Fruške gore", a koja ima ugovor o održavanju i seči šuma sa Eparhijom sremskom, učinio je povredu radne discipline osnivanjem pravnog lica.
 
"Uprava za šume će preduzeti mere propisane Zakonom o državnim službenicima", piše u odgovoru Ministarstva.
 
Ipak, ističu da Kaurin ne vrši funkciju u ovom privrednom društvu, odnosno da je preneo osnivačka prava na drugo lice. 
 
Ministarstvo inače, po njihovim tvrdnjama, nije imalo ranija saznanja o osnivanju ovog preduzeća i za isto, navodno nije znalo, dok im, zajedno sa pitanjima, novinarka 021.rs nije dostavila javno dostupnu dokumentaciju Agencije za privredne registre.
 
Kao državni službenik, Kaurin je po Zakonu o državnim službenicima morao da obavesti poslodavca o osnivanju firme, kao i da mu dostavi podatke o licu na koje je preneo upravljačka prava. 
 
Kako je 021.rs pisao, "Šume Fruške gore" osnovao je u oktobru 2020. godine Radivoje Kaurin, šef Odseka za planiranje i održivi razvoj u šumarstvu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
 
Kako se može videti u dostupnoj dokumentaciji na sajtu Agencije za privredne registre, dva meseca nakon osnivanja, Kaurin je prebacio vlasnička prava na Milevu Radanović, koja je inače i većinski vlasnik "Strugare Radanović". Na mesto direktora imenovan je Miloš Bojanić koji je i vlasnik preduzeća "Prowood" iz Zrenjanina. 
 
Upravo zbog ovoga aktivisti Udruženja za zaštitu šuma iz Novog Sada podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u ovim firmama i protiv Radivoja Kaurina. U prijavi, aktivisti ih optužuju za zloupotrebu službenog položaja, nesavestan rad u službi i trgovinu uticajem. 
  • Forest

    25.05.2021 21:38
    @Alas

    Kakve veze JP Vojvodinasume imaju sa NP Fruska gora? Pametnije bi ti bilo da si se informisao. Zalazem se za slobogu govora, ali ne za slobodu laganja i manipulacije kojom se sluzis...
  • Pera

    25.05.2021 10:28
    Da nije ovih sto komentarisu kako je u Nemackoj Americi... nebismo nista znali otvorise nam oci
  • Peja

    25.05.2021 08:13
    To Zemo ....sjeci bolan ,,,,,ti m,,,,, j ,,,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti