Autobus GSP-punkt za vakcinaciju u Kampusu, na raspolaganju Sinofarm i Fajzer vakcine

Sa ciljem da se novosadskim studentima olakša i učini dostupnijim proces imunizacije, mobilni punkt za vakcinaciju u autobusu GSP-a od danas je smešten u Univerzitetskom kampusu.
Zainteresovani studenti i drugi građani imaće priliku da narednih dana, na platou kod domova, prime Sinofarm ili Fajzer vakcinu.
 
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin istakao je da je Grad ozbiljno i odgovorno pristupio procesu imunizacije i da čini sve da ga približi svim Novosađanima.
 
"Do sada je blizu 250 hiljada naših sugrađana primilo vakcinu protiv kovida19. Možemo da kažemo da smo na dobrom putu, ali potrebno je da se u većem broju vakciniše i mlađa populacija. Ovakve inicijative su jedan od načina da ih animiramo. Za tri dana, u centru grada, u autobusu je vakcinisano više od 350 građana. Pozivam studente, ali i sve sportiste, da dođu i da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe i druge i kako bi se konačno vratili normalnom životu", izjavio je Cvjetićanin.
 
Prema rečima savetnika gradonačelnika za saradnju sa mladima Damjana Ničića gradski tim koji sprovodi kampanju podsticanja mladih da se uključe u proces masovne imunizacije različitim akcijama želi da toj populaciji učini vakcinu dostupnom.
 
Direktor Studentskog centra "Novi Sad" Zoran Martinović je objasnio da će se na tom punktu pored studenata vakcinisati i deo zaposlenih u Studentskom centru.
 
"Studenti kao deo akademske zajednice, kao najaktivniji i najzdraviji deo stanovništva treba da shvate da ne postoji rizik od vakcinisanja i da je rizik od oboljevanja mnogo ozbiljniji i veći. Mi kao ustanova studentskog standarda svakodnevno apelujemo da se oni uključe u proces imunizacije, interes svih nas je da se vratimo normalnom životu, odgovornost ovih mladih ljudi je sada na ispitu i nadam se da će da shvate da je svako od njih učesnik u ovoj borbi i da može da pomogne da se ona što pre završi", istakao je Martinović.
 
Inače, kako je najavljeno, ovaj autobus-punkt će se na svakih nekoliko dana nalaziti na drugoj prometnoj lokaciji u Novom Sadu, pa je tako proteklog vikenda bio na Trgu slobode, a planirano je i da bude na keju i Štrandu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.