Subvencije za bicikle: Preliminarna lista udruženja koja će dodeljivati novac Novosađanima

Četiri udruženja u igri su da dobiju posao dodele subvencije Novosađanima za kupovinu bicikala.
Subvencije za bicikle: Preliminarna lista udruženja koja će dodeljivati novac Novosađanima
Foto: Pixabay
Izašla je preliminarna rang lista sa prijavama na javni konkurs Gradske uprave za zaštitu životne sredine, koja će nekom udruženju (ili grupi udruženja) poveriti dodelu subvencija.
 
Na prvom mestu na listi je Novosadska biciklistička inicijativa, koja je i pokretač ideje o dodeli subvencija. Ovo udruženje je, kako je 021.rs pisao, iniciralo ovaj pilot-projekat, prvenstveno tražeći podršku kako Ministarstva zaštite životne sredine, tako i lokala. 
 
Na kraju su uspeli da ubede čelnike Novog Sada da postanu prvi grad u Srbiji koji će svojim građanima dodeljivati subvencije za kupovinu dvotočkaša, a Grad se već odlučio da ovakvu akciju ove godine ponovi.
 
Slede Udruženje građana "Novi Sad", "NEC" i Klub ljubitelja biciklizma "Eko kurir". Preostaje da se utvrdi konačna rang lista, udruženjima uplati iznos od milion dinara (potreban za organizaciju procedure dodele subvencija) i potom poziv građanima da se prijave za subvencije.
 
Subvenciju u iznosu od 10.000 dinara dobiće oko 700 Novosađana.
 
Detaljnije o celoj proceduri saznajte OVDE, a više informacija biće poznato po objavi konačne liste.
  • Zoki

    26.05.2021 18:25
    Ako sam dobro razumeo iz prethodnih pisanja portala, procedura je veoma komplikovana i verujem da će mnogi odustati. Moglo je mnogo jednostavnije, onaj ko želi da kupi bicikl traži predračun od trgovca, popuni formular sa tim računom, grad uplati novac, korisnik razliku, ako postoji i gotovo. Čak su mogli i da navedu u kojim trgovinama mogu kupiti bicikl i da dalja procedura bude na njima, a ne neki silni uvidi, dokazi, izvodi, papiri i papirići.
  • Nimbus

    26.05.2021 08:38
    Naravno da je namestaljka i naravno da ce neko tu masno da se ugradi i naravno se namece pitanje "cemu posrednik?". Ako je vec po principu "ko pre devojci", napravi se obicna forma za prijavu, ima i gotovih, postavi se na sajt grada i eto. Bukvalno sat posla da se postavi i posle sat da se objave rezultati, i na kraju neki sluzbenik da prima zahteve sa kupljenim biciklovima.
    Ali ako vec mora neko da dobije, neka to bude NSBI. Ne znam da li imaju veze sa SNS-om, ali oni su to predlozili, inicirali i izgurali.
  • Sabahudin

    26.05.2021 06:01
    Omerović
    Neverovatna je gotovost ovog naroda da sebi dopustiti da ga svako j...e u "zdrav" mozak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.