VIDEO: Članica SNS "banula" na konferenciju Narodne stranke u Novom Sadu, svađala se sa aktivistima

Omladina Narodne stranke u Novom Sadu organizovala je u centru grada konferenciju za medije, koju je obeležio "upad" članice SNS Staše Stojanović.
VIDEO: Članica SNS "banula" na konferenciju Narodne stranke u Novom Sadu, svađala se sa aktivistima
Foto: 021.rs (Screenshot/Narodna stranka)
Omladina Narodne stranke je ispred Gradske kuće razvila transparent na kojem je bila odštampana uplatnica, prema kojoj je Gradsko saobraćajno preduzeće uplatilo četiri miliona dinara Marku Bosancu Bosketu, vlasniku firme "Montop HRS".
 
Na transparentu je i poznati motiv iz stripa "Alan Ford", u kom Sir Oliver zove iz telefonske govornice, kako bi "rešio neki posao". "Halo Boske, kako brat? Ima jedna javna nabavka... Cena? Prava sitnica, 4.000.000", stoji na transparentu omladine Narodne stranke.
 
Ovo je samo nastavak optužbi koje na račun gradonačelnika Miloša Vučevića i Marka Bosanca iznosi Narodna stranka, optužujući ih za sukob interesa. 
 
"Poslovi koje je gospodin Marko Bosanac Boske napravio sa gradom su u vrednosti od 738 miliona dinara. Mi smo danas ovde izdvojili sumu od četiri miliona dinara, što je jedna kap u moru u odnosu na celokupnu sumu. Kod ove sume je zanimljiv razlog zbog kog je uplaćen. Ona je uplaćena da bi firma Marka Bosanca Bosketa brojala ljude na autobuskim stajališta, to je stvarno sramno i skandalozno. Bilo bi poštenije da je gradonačelnik poklonio novac svom prijatelju", poručio je predsednik Omladine Narodne stranke u Novom Sadu Aleksandar Maksimović.
 
Međutim, konferencija je dobila potpuno drugačiji tok nakon što se među okupljenima pojavila članica Srpske napredne stranke Staša Stojanović, koja se u prethodnom izbornom ciklusu našla na listi SNS za republičke izbore, a aktivna je u promociji vladajuće partije na Tviteru. 
 
Ona je sačekala da okupljeni novinari Maksimoviću postave pitanje, nakon čega se uključila i rekla da nije kraj konferencije. 
 
"Ne, nije kraj, ne, ne, nikako. Šta niko nije radio i šta za četiri miliona je neko dobio, a nije uopšte zarađeno, u čemu je uopšte vaša konferencija?", rekla je Stojanović, predstavljajući se kao neko ko je završio Akademiju mladih lidera Srpske napredne stranke.
 
"Meni je dosta da se ovde laže, da se ovde izmišlja, da konstantno izlazi sa nekim izmišljotinama, dosta mi je napada na Miloša Vučevića", rekla je ona.
 
Maksimović je pokušao da prekine konferenciju, rekavši da ju je zakazala Narodna stranka, dodajući da "ovi upadi samo pokazuju kakvi su ljudi iz Srpske napredne stranke". Stojanović mu je sve vreme upadala reč, govoreći da "ne može Narodna stranka da zakazuje lažne konferencije", te da je u Novom Sadu dosta laži. 
 
"Ne želim više ovde da vas vidim sa ovakvim ponašanjem i ovakvim ophođenjem prema našim građanima i da lažno govorite o našim ljudima", rekla je Staša Stojanović.
 
 
Ona je rekla da je došla u ime Srpske napredne stranke, ponovivši da je završila Akademiju mladih lidera prošle godine. Potom je navela da se na konferenciji pojavila samoinicijativno.
 
Kako se može videti na listi za republičke izbore, Staša Stojanović je diplomirani inženjer menadžmenta, iz Novog Sada. Osim na Tviteru i Instagramu, vladajuću partiju promoviše i na svom Jutjub kanalu.
 
Aktivizam Staše Stojanović i branjenje Srpske napredne stranke i gradonačelnika bilo je suvišno, s obzirom na to da se vladajuća partija već bila oglasila povodom novih optužbi iz tabora Narodne stranke.
 
SNS je pozvao Borislava Novakovića da, ukoliko ima saznanja o bilo kakvim koruptivnim vezama gradonačelnika sa bilo kojim kriminalcem ili kriminalnom grupom, to prijavi nadležnim organima sa svim dokazima, ukoliko ih poseduje. Kako su dodali, osim nadležnim državnim organima, Vučević je 24 sata na raspolaganju građanima, navodeći da isključivo njima polaže račune, a ne Novakoviću, za kojeg navode da je "doktor za koruptivne radnje".
 
"Povodom još jedne u nizu besmislenih izjava predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića da je gradonačelnik Miloš Vučević dodelio posao firmi 'Montop HRS D.O.O.', Gradski odbor Srpske napredne stranke poručuje dotičnom gospodinu da je pokazao osnovno neznanje o tome kako grad funkcioniše. Kao nekadašnji prvi čovek Novog Sada, Novaković bi trebalo da zna da u nadležnosti gradonačelnika nije dodeljivanje bilo kakvih poslova. U ovom slučaju firmu 'Montop HRS D.O.O.' angažovalo je Javno gradsko saobraćajno preduzeće 'Novi Sad'. To što je u doba Demokratske stranke, čiji je Novaković bio visoki funkcioner, to bila praksa, uz obavezan procenat, jeste navika koje bivši i sadašnji pripadnici te stranke ne mogu da se odviknu", poručili su prethodno u SNS.
  • AntifaNS

    30.05.2021 00:56
    I jedni i drugi su predstavnici/zastitnici kapitalizma robovlasnicko-kolonijalnog tipa!!!!
  • Cek' cek'

    29.05.2021 11:07
    "Akademija mladih lidera" - jel to oni što su fiktivno zaposleni u gradskoj kući, Izvršnom Veću, Elektrovojvodini i ostalim državnim ustanovama/preduzećima (čitaj: primaju platu iz budžeta) a indoktriniraju ih da idu okolo i brane vođu im? Bukvalno ne rade ništa, idu na sednice i primaju platu a pod parolom da "uče" zanat...
    Dotična je očigledan primer...
  • Dare

    29.05.2021 10:36
    Definitivno posle izbora ovima svima se mora suditi i mora biti revansizma, da se jednom stane na kraj ovoj Gebelskoj masineriji. Nemaju ni srama ni obraza, konferencija za stampu je od omladine Narodne straneke, na SNS konferencije dolazwe samo koga oni pozovu i sta ima da nazadnjaci pozivaju da im neko da dokaze, ovo je posao za tuzilastvom koga Srbija nema, a nadam se od iduce godine da svi ovi i oni koji su im pomagali idu na smetliste istorije ali vecina u zatvoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti