Novi logo novosadske Neoplante, dizajnirao ga Leskovčanin

Dušan Kitanović, grafički dizajner iz Leskovca, pokazao je da veoma dobro razume i poznaje Novi Sad i vojvođanski način života.

Naime, Dušan je pobednik nagradnog konkursa "I nekad i sad, Neoplanta je Novi Sad", koji je raspisan zbog izrade novog kreativnog rešenja - logotipa kompanije Neoplanta. Na ovaj način su želeli da učvrste nespornu vezu sa Novim Sadom, gradom čiji latinski naziv nose.

Iako je na konkursu učestvovalo preko 250 dizajnera iz cele Srbije, najbolje rešenje je stiglo iz Leskovca. Dušan je pokazao odlično razumevanje zadatka koji je bio postavljen, a to je da u novom logotipu poveže sve vrednosti za koje se zalaže Neoplanta.

To su znanja i veštine u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina koje su njihovi preci sa raznih prostora doneli u Vojvodinu, razvoj i primena novih tehnologija kako bi dobili najkvalitetnije proizvode za bogatu trpezu domaćina širokog srca, briga o ljudima, jer samo tako mogu ponosno da nose ime svog grada. I u tome je uspeo.

Njegov dizajn sadrži tri elementa: "Pijani sat" sa Petrovaradinske tvrđave, Žeželjev most i ravnu liniju, kao simbol ravnice. Dušan je razumeo istoriju grada i značenje njegovih simbola za sve Novosađane, Vojvođane i zaljubljenike u sve znamenitosti ovoga grada. Razumeo je da je Dunav život, Petrovaradinska tvrđava istorija i nasleđe, a Žeželjev novi most simbol nade i nepobedivosti stanovnika Panonske ravnice. Zato je stručni žiri doneo odluku da baš njegovo kreativno rešenje predstavlja novi simbol Neoplante.

Nagrada od 3.000 evra, koju je Dušan Kitanović iz Leskovca osvojio ovim sjajnim rešenjem, biće mu naknadno uručena. Ime pobednika je objavljeno na sajtu kompanije Neoplanta.


                                              foto: Miloš Blagojević

Važno je da se napomene da je bilo mnogo sjajnih rešenja i da je stručni žiri imao zaista težak zadatak, ali to nam pokazuje koliko je cela Srbija zemlja kreativnih mladih ljudi koji imaju šta da pokažu. Neoplanta se zahvalila svim dizajnerima na odličnim predlozima, koji će, kako veruju u kompaniji, imati prilike da pokažu svoje znanje i kreativnost u nekim budućim konkursima.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti