FOTO: U akciji čišćenja Tvrđave sakupljeno pola tone otpada

U zajedničkoj akciji čišćenja Petrovaradinske tvrđave, Erazmus studentska mreža Novi Sad i UGRIP sakupili su više od pola tone otpada.
U akciji "Očistimo tvrđavu", za tri sata prikupljeno je više desetina džakova različitog otpada, koji je predat "Čistoći", saopštili su organizatori.
 
"Često dolazim na Tvrđavu i pomalo je tužno kada vidim koliko otpada može da bude na jednom ovako lepom i prijatnom mestu. Učestvovala sam i prethodnih godina u različitim akcijama i drago mi je da mogu i danas da pomognem", rekla je Iva Radulović koja se pridružila akciji.
 
Nakon završetka akcije, za sve učesnike organizovana je tura obilaska Tvrđave i njenog podzemlja.
 
"Otpad je moguće naći na svakom delu Tvrđave i to je ova akcija i pokazala. Moramo da se ponašamo odgovornije kada je jedan ovakav prirodni i kulturni spomenik u pitanju", navodi Filip Golubović iz Erazmus studentske mreže Novi Sad.
 
  • Draga

    31.05.2021 18:32
    Ah
    Mo nismo udruženje al smo ljubitelji tvrđave i znatno više pokupimo smeća spolja i po katakombama jedino problem je što niko ne održava zelenilo pa koren korova razara zidine tvrđave.
  • Mi smo

    31.05.2021 14:57
    Stoka
    Baš smo stoka!
  • S

    31.05.2021 06:55
    S
    Izgraditi veliki parking sa rampom i naplatiti svim posjetiocima tvrđave 100 din ulaznu kartu od toga novca da se plate radnici za odrzavanje..Da se postave kante za otpad..rasvjeta..obiljeze staze ..eventualno turisticki vodici ..uređena suvenirnica..sve ono sto jedan takav "Spomenik kulture"zasluzuje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti