Rade se teren za boćanje i dečja igrališta u novom parku između Novog naselja i Detelinare

Park između Novog naselja i Detelinare trebalo bi da bude završen na jesen, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
U toku su radovi u drugoj i trećoj fazi uređenja parka. 
 
"Do sada je urađena mašinska soba i postavljen behaton i ivičnjaci na pešačkim stazama na celom prostoru parka, sem na centralnom delu, kod fontana. Trenutno se izvode radovi na zalivnom sistemu i izgradnji potpornog zida za fontane. Takođe, gradi se teren za boćanje i priprema podloga za dečija igrališta. Paralelno sa tim, obavljaju se i radovi na nivelaciji i humuziranju budućih zelenih površina na prostoru parka", poručuju u upravi.
 
Uslediće završni radovi na izgradnji dve fontane u centralnom delu parka, izgradnja pešačkih mostića preko "vodenog potoka" na ulazu u park, parkovske česme i prostora za istrčavanje pasa, postavljanje rekvizita na dva dečija igrališta, kao i montiranje urbanog mobilijara (sto za šah, klupe, korpe za otpatke, držači za bicikle). 
 
Rade se i saobraćajnice, pešačke staze, parking i javno osvetljenje oko parka. 
 
Ukupna investicija, uključujući projektnu dokumentaciju, vredi 286,5 miliona dinara, a projektovanje i izgradnja obodnih saobraćajnica koštalo je 165.5 miliona dinara.
 
Radovi i na drugim lokacijama
 
U toku su završni radovi i u Karolja Seleša, gde se priprema asfaltiranje. Stubovi javne rasvete su postavljeni, završava se popločavanje, a stabla su ograđena i zaštićena. Završetak svih radova, vrednih 21.4 miliona dinara, očekuje se tokom juna, naglašavaju u gradskoj upravi.
 
Grad je zadovoljan i dinamikom radova kod novog Lidla na Futoškom putu. Na lokaciji nekadašnjeg rasadnika Gradskog zelenila u toku je izgradnja saobraćajnice sa koje je planiran pristup Lidlu i koja se prostire od Futoškog puta do kružnog toka u bloku zgrada u produžetku Bulevara Jovana Dučića. 
 
Grade se obostrani parkinzi, pešačke i biciklističke staze, javna rasveta, a na deonici priključka na Futoški put u toku je iskop i nasipanje peskom budućih pešačkih staza. 
 
Vrednost ovog posla je 181.3 miliona dinara, a radovi bi, prema ugovorenom roku od 270 dana, trebalo da budu gotovi tokom novembra.
 
Radovi na sanaciji puta od Temerina do Pejićevih salaša su završeni. Dužina kolovoza od tucanika je dva kilometra i bio je u lošem stanju, a urađena je stabilizacija cementom. Pocenjena vrednost radova je oko 25 miliona dinara.
  • Симеон

    01.06.2021 14:36
    За балване
    Ови што коментаришу да град има паркова и зеленила једна информација, ово јесте званично град са најмање вегетације по броју становника у Европи и то је чињеница. Е сад што смо ми на културолошком, социјалном и цивилизацијском дну то је друга ствар али једно мора свима бити јасно да нам недостаје КИСЕОНИКА, да град смрди, свугде смеће, индустрију нико не контролише, возила у пуном гасу, загађење свих врста... Парк је нажалост оскрнављен оног момента када су започели градњу комплекса инобачке и питање је колико ће на крају бити велик. Цела та површина северно од бул. Европе је требала да се одвоји за неку врсту централног парка, да буде полу дивље са шуметином, језерцетом, животињама овако је све прилично мизерно. Поред тога, план града треба да се усмери на измештање сајамских дешавања ван града, сајамски простор узорати и претворити у парк, ботаничке баште, почупати сав бетон, тако треба размишљати у овом разореном граду.
  • Detelinarac

    01.06.2021 09:26
    Tacno ima vise mesta za istrcavanje pasa nego dece.... kao da smo grad kerova, svaki deo grada ima po nekoliko mesta za kerove..... vrh!
  • rodjo

    01.06.2021 09:17
    zasto
    teren za bocanje, dobili su svi stanove ,sad im pravite i terene za bocanie....glupost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti