FOTO, VIDEO: Pogledajte kako napreduje izgradnja kovid bolnice na Mišeluku

Izgradnja kovid bolnice na Mišeluku napreduje i nekoliko dana u odnosu na planirane rokove.
To je sinoć rekao ministar odbrane Nebojša Stefanović prilikom obilaska gradilišta kod Novog Sada.
 
"Ohrabruje da će ova bolnica koja će imati gotovo 20.000 kvadratnih metara biti spremna 1. septembra da primi pacijente", istakao je ministar Stefanović.
 
Borba protiv korone, kako je dodao ministar odbrane, još će trajati.
 
"Rezultati ohrabruju i kao i ogroman rad lekara, ali mi moramo da budemo spremni i naš zadatak kao zemlje je da budemo spremni za potencijalni novi talas ili za neku novu mutaciju virusa. Ova bolnica u Novom Sadu, kada sve bude gotovo i kada konačno pobedimo koronu, biće gradska bolnica i moći će da prima pacijente koji nisu kovid i da dobije svoju punu funkciju", naglasio je ministar.
 
 
Podsetimo da je kamen temeljac za izgradnju kovid bolnice položen pre mesec dana. Kada bude završena, imaće 19.500 kvadrata prostora u kojem će biti 220 kreveta na intezivnoj i 404 kreveta na poluintezivnoj nezi.
 
Planirano je da bolnica bude gotova do 1. septembra i da, osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, budu sagrađeni kuhinja, magacin, magacin apoteke, kapela, kotlarnica i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.
 
 
U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta i drugi prateći prostori.
 
 
Gradnja bolnice bi trebalo da košta 4,15 milijardi dinara, koji su izdvojeni iz republičkog budžeta, dok će Novi Sad dati 250 miliona dinara iz gradskog budžeta za komunalno opremanje.
 
Kada posle epidemije bude pretvorena u Gradsku bolnicu, ona će raditi kao deo KCV-a, a naknadno će biti donete odluke kojima će ovaj objekat postati zasebna zdravstvena ustanova. 
  • Paraskeva

    03.06.2021 09:22
    A zašto izjavu daje Ministar vojske, do nedavno policije, u koji deo ove priče se on razume, u građevinu ili medicinu
    Zašto niko od lekara, direktora bolnica, nije dao mišljenje o ovom projektu
    Pre par dana sam bila u Poliklinici, tuga jedna u kakvim uslovima oni rade, podovi odrpani, da se sapleteš o neke iscepane linoleume, objave napisane rukom, flomasterom, na papiru
    Zgrada dermatologije je horor, imate osećaj da ulazite u vremensku mašinu mračnog srednjeg veka...

  • Leli

    02.06.2021 18:01
    Botovi samo dozirano, samo dozirano....
  • Miaa

    02.06.2021 16:49
    Buduća Gradska bolnica se gradi na Mišeluku da bi se otvorile nove lokacije za investitore. To što 80% građana Novog Sada živi na bačkoj strani grada i to kako će oni stizati do Gradske bolnice na Mišeluku, je očigledno potpuno nebitno.
    Uzgred, cena taxi vožnje do Mišeluka je više od 600 dinara u jednom pravcu. Dakle, bez najmanje 1200 dinara za prevoz (za one koji nemaju automobil), nema odlaska kod lekara, na pregled u Gradsku bolnicu. Dakle, za penzionere ništa od lečenja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti