Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?

Da biste izbegli nepotrebne gužve potrebna vam je dobra informacija. Zato je važno da se pripremite za dan koji je pred vama.
Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Nemamo baš ambiciju da krademo posao vidovitoj Kleopatri, ali možemo da vam predstavimo dovoljno informacija koje bi vam pomogle da se snađete u svakodnevnom životu gradu.
 
Proleće, proleće, proleće
 
Nakon nekoliko varljivih dana, pred nama je konačno jedan pravi prolećni dan. Nakon što uz prvu kafu uključite radio, čujete Copeta na 92,2 Megaherca, pa se pripremite za posao, možete da odahnete jer je pred vama lepo vreme.
 
One koji se ka radnom mestu upute posle šest i sedam časova dočekaće sunce, vetrić koji neće ni osetiti i temperatura između 13 i 15 stepeni Celzijusa. Ako na posao, faks ili na neku treću lokaciju krećete između osam i devet časova, ne zaboravite naočare za sunce, biće vam potrebne u danu koji je pred nama. Temperatura će biti prijatna, oko 22 stepena Celzijusa.
 
Oblaka, kažu meteorolozi, nema na vidiku i očekuje nas vedro nebo. Najtoplije će biti pri povratku posla, kada se očekuje 26 stepeni Celzijusa. 
 
Veoma prijatno će biti i uveče, oko 19°C, vedro nebo, tako da će to biti odlična prilika da se prošetate po kraju, parku, keju, centru grada ili, ako ste umorni, da iz kreveta odgledate neku seriju ("Friends Reunion" nije nešto što preporučujemo, čisto da se zna).
 
Radovi, radovi, radovi
 
Kao što vas Čola podseti da je oktobar, te da počinje sezona kiša, tako vas i mi upozoravamo da je jun - počinje sezona radova. 
 
I ovog puta pojedini sugrađani će u jednom delu dana biti bez struje. Restrikcije se planiraju u Kisačkoj, Hilandarskoj, Masarikovoj, Stevana Sremca, Slovačkoj, Pap Pavla, Arse Teodorovića, S. Stefanovića, te na Žitnom trgu. Da li je baš vaš ulaz žrtva izostanka struje, pogledajte detaljnije na OVOM LINKU.
 
Novosadska toplana počinje radove na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici vojvode Mišića. To znači da će deo ove ulice, od Jovana Boškovića do Jovana Đorđevića, biti zatvorena za saobraćaj. Uz to, iz Ulice Jovana Boškovića, uz obavesno skretanje levo, omogućen je ulaz u Ulicu vojvode Mišića. 
 
Ako vam deluje komplikovano, najbolje je, jednostavno, ići peške. Kako kaže Kebra iz Obojenog programa, kretati se polako možda i nije najbrže, ali je zato najsigurnije. 
 
Ne zaboravite, radovi su u centru grada, na Pozorišnom trgu, Trifkovićev trg i dalje je delimično zatvoren, a ista je situacija i sa Dunavskom i Ulicom vojvode Putnika. Takođe, autobus na liniji broj 12 i dalje ide izmenjenom trasom, pa ako morate ka Telepu, bolje na OVOM LINKU pogledajte kuda će vas put odvesti. 
 
Za Novonaseljčane lepa vest - Dom zdravlja se od četvrtka vraća u redovan režim rada i prestaje da bude kovid ambulanta. Na glavni ulaz u objekat ulaziće oni pacijenti koji dolaze na redovan pregled kod lekara. 
 
Nadamo se manjim gužvama duž Bulevara oslobođenja, jer se oslobađa krajnja desna traka koja je bila blokirana zbog rekonstrukcije parking mesta. Sada ima prostora za 130 automobila. 
 
Sjajno vreme za... 
 
Ako se sećate, pre nego što je korona zavladala našim životima, četvrtak je postao novi petak. Sada se sve polagano otvara, pa još uvek nema mnoštva događaja, no ipak ima zanimljivih stvari.
 
U nekoj od mnogobrojnih bašta kafića zasigurno ćete pronaći dobru zabavu, ali ukoliko tražite nešto drugačije, možete produžiti i do Novosadskog pozorišta, gde se u četvrtak, sa početkom u 19 časova, igra predstava "Demokratije".
 
Nedaleko od ovog pozorišta, u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada, od 20 časova, biće prikazan film "Meč života" - priča je to o bokseru koji za život zarađuje kao "udica" - učestvuje u tučama bez ikakve mogućnosti da pobedi.
 
Ukoliko ste propustili
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Dete rock'n rola

    03.06.2021 08:52
    Od vaših novinara bi mnogi ,,veliki mediji" mogli dosta toga da nauče. Najbolji ste.
  • Jelena

    03.06.2021 08:21
    Odlični ste! Ostanite takvi.
  • bravo

    03.06.2021 00:57
    hvala vam na ovakvim člancima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.