Danas prva ovogodišnja Kritična masa

Prva ovogodišnja novosadska Kritična masa održaće se danas sa startom iz Limanskog parka.
Okupljanje biciklista, ali i skejtera, roleraša, monociklista i drugih učesnika u saobraćaju koji prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu je u 17 časova.
 
Kreće se iz parka, a dalja ruta obuhvata ulice Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futoški put, Braće Dronjak, Bulevar Jovana Dučića, Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimovu, Bulevar kralja Petra I, Bulevar oslobođenja, Jevrejsku, Bulevar Mihaila Pupina i Ulicu Modene, sa završetkom vožnje na Trgu slobode.
 
"Tokom ove godine nismo bili u mogućnosti zajedno da se vozimo zbog pandemije. Ipak, putem razgovora sa vlasnicima biciklističkih radnji i pregledom brojača biciklista postavljenim na raznim mestima u gradu, broj biciklista očigledno je porastao, pa nas sada u Novom Sadu ima oko 40.000 (dok nas je 2018. bilo oko 30.000). Vreme je i da novim biciklistima pružimo specifičan osećaj kakav Kritična masa i druženje tokom zajedničke vožnje pruža", poručuju u NSBI.
 
Više informacija možete da pronađete na Fejsbuk događaju.
  • bicikli,kola,noge

    14.06.2021 02:36
    sva tri koristim
    Ogranicavanje bicikla na 10kmh je apsurdno jer je veoma sporo i neizvodljivo, nemaju svi bicikl sa brzinama da voze toliko sporo a 99% nema brzinomer, treba da bude bar 15kmh u tim zonama onda moze da se vozi normalno bez opterecenja, za ove antibajkere bas mi je drago sto vas nerviramo, em smo brzi od vas u kolima(kolaps u saobracaju svaki dan) em zdraviji, sto vas izgleda najvise izjeda, sto od stomaka ne vidite papucicu za gas
  • Sasa

    13.06.2021 23:03
    Pa cela stranka je od ovakvih likova!
  • Vlada

    12.06.2021 19:06
    @@

    Mislim da korak pre toga ipak treba da idesankcionisanje onih koji su saobraćajnim znakovima pogrešno označili koje staze u gradu su biciklističke, a koje pešačko-biciklističke - kao što je npr. slučaj u Ive Andrića i na delu Bulevara despota Stefana. Takođe, zašto bi brzina na biciklističkim stazama bila pograničena na 35 km/h, kada nema potrebe za kretanjem bržim od 20 na sat? U pitanju je relikt iz vremena kada su biciklističkim stazama išli motori, koji je ostao u zakonu isključivo zbog nečije lenjosti i neznanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti