Ne davimo Beograd: Podrška nezavisnim kandidatima na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu

Pokret Ne davimo Beograd pozdravio je želju građana Novog Sada da se kandiduju za članove saveta mesne zajednice u svom kraju, na izborima koji su zakazani za 13. jun.
Ne davimo Beograd: Podrška nezavisnim kandidatima na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U pokretu navode da podržavaju "nameru nezavisnih komšijskih kandidata da se izbore da sami odlučuju u kakvom će okruženju živeti".
 
"Iako su mesne zajednice najniži nivo lokalne samouprave, u prethodnom periodu mogli smo da vidimo da Srpska napredna stranka na sve načine pokušava da manipuliše čak i ovim izbornim procesom. U većini gradova Vojvodine, vlast je prvo uvođenjem overavanja potpisa podrške kandidata otežala, a onda ukidanjem mogućnosti kontrole izbora i obesmislila učešće građana na njima", kažu u pokretu Ne davimo Beograd.
 
Dodaju da, "iako su mnogi drugi vidovi pritisaka na birače i dalje prisutni, Novi Sad je jedan od retkih gradova gde se ovakve administrativne manipulacije nisu desile".
 
Ne davimo Beograd smatra da "odluke o našem neposrednom okruženju treba da se donose na mestu koje je najbliže ljudima na koje se te odluke odnose i da se u proces odlučivanja uključuje svi zainteresovani". 
 
"Zbog toga se zalažemo za veće nadležnosti mesnih zajednica, a želimo da podstičemo i podržavamo njihov rad. U skladu sa time, Ne davimo Beogad podržava namere građana Novog Sada da se, uprkos pritiscima i manipulacijama, izbore da mesne zajednice u svom kraju vrate iz kandži korumpiranih naprednjaka, u ruke građana", saopštio je pokret Ne davimo Beograd.
  • Sale

    06.06.2021 07:46
    Sale
    Slazem se da MZ nicemu nesluze i dasu tu rezimski ljudi. Ali daj da promenimo takvo stanje a ne samo da komentarisemo jer od toga nema nista. Nisam niciji bot ja sam stanovnik ovog grada gde nezelim damise politika mesa u sve. Ako ih izglasamo i oni izigraju to poverenje slefeci put nejce biti izglasani. Jednostavno.
  • Milica

    05.06.2021 22:30
    POLUTICKE ZAJEDNICE SNS
    Sve mesne zajednice su okupirane od gradske vlasti. Svi referenti u mesnim zajednicama rade po nalogu predsednika mesnih odbora SNS sto je necuveno.
    Mesne zajednice vec deset godina promivisu politiku sns. To su politicke, a ne mesne zajednice.
  • Papazjanija

    05.06.2021 22:26
    Au
    Čitam komentare ovih botova opozicionara, koji pokušavaju da provuku priču o "svemogucem Aleksandru Vucicu" i time ljude navedu da glasaju za njihove kandidate. Providno i glupo ko i sve što rade. Dežurni krivac za sve je Aleksandar Vucic. Hvala Bogu ima nas jos dosta zivih koji smo preziveli Borin i Djilasov CUNAMI. NIKADA ISE necete sesti ponovo u fotelje. NIKADAAAAA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti