U Novom Sadu vakcinacija i državljana BiH i S. Makedonije, "Sputnjik" vakcina samo za zakazane

Vakcinacija u Novom Sadu ove nedelje nastavlja se na svim punktovima, a pored državljana Srbije, bez poziva eUprave mogu da se vakcinišu i državljani Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.
U Novom Sadu vakcinacija i državljana BiH i S. Makedonije, "Sputnjik" vakcina samo za zakazane
Foto: 021.rs
U ponudi su Sinofarmova, Astrazeneka i Fajzer vakcina, dok se "Sputnjik V" daje samo građanima koji su dobili poziv eUprave. 
 
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad", Nenad Vukas, kaže za 021.rs da stranci iz ove dve države i naši građani mogu da se vakcinišu na Novosadskom sajmu, kao i u tržnim centrima BIG i Promenada, dok će vakcinalni autobus svaki dan menjati lokaciju. Danas će ovaj autobus-punkt biti na Štrandu.
 
"Danas imamo lepo vreme, biće ga i narednih dana, tako da ćemo napraviti raspored gde će sve autobus biti do kraja nedelje. Akcenat će biti na gradskim lokacijma gde se okupljaju mladi kako bi se što više njih vakcinisalo", navodi Vukas.
 
Podsetimo da punkt na Sajmu radi od 8 do 20 časova i tu se daju Sinofarm, Astrazeneka i Fajzer, a u BIG-u i Promenadi, kao i autobusu, koji rade od 10 do 20 časova, daju se Fajzer i Sinofarm.
 
Prema Vukasovim rečima, od januara do sada je u Novom Sadu dato 280.000 doza vakcina, a obe doze je primilo više od 135.000 Novosađana. U kućnim uslovima je vakcinisano oko 5.000 građana.
  • ?!

    07.06.2021 15:30
    @ Sima
    Nista, ali bas nista mi ne dugujemo tim drzavama da bismo setali njihove gradjane po Srbiji i DZABA ih vakcinisali onim sto je placeno novcem nasih ljudi. Probajte Vi da odete u BIH ili Makedoniju i da tamo dobijete besplatan medicinski tretman, pa vratili bi Vas sa granice istog momenta. Otuda moj bes i "neodmeren" komentar.
  • Sima

    07.06.2021 13:40
    sima11813@hotmail.com
    @Vaksin
    @?!
    Hajde malo razmislite, ovo je portal 021 i vecinom izvestava o vestima na lokalnom nivou poput JB okruga pa i glavne vesti iz Republike.
    Vest o vakcinaciji stranih drzavljana u NS, ne znaci da se ne mogu vakcinisati u NI, nego da je omoguceno i kod nas.
    Zasto je ovo svinjarija? Zar ne bi bila veca svinjarija da bacamo te iste vakcine koje nasi sugradjani ne zele da prime?
    Malo odmerenosti u komentarisanju nije na odmet.
  • ?!

    07.06.2021 11:46
    Ovo je svinjarija. S kojim pravom dele nase vakcine?! Vakcinisi svoje ljude prvo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti