Prave se urbani džepovi na Banatiću, Salajki i u Begeču

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) finansiraće sa 18,7 miliona dinara uređenje tri lokacije na Banatiću, Salajki i u Begeču.
Prave se urbani džepovi na Banatiću, Salajki i u Begeču
Foto: 021.rs

Uređenje ova tri mesta je deo višegodišnjeg projekta "46 urbanih džepova" u okviru pripreme za održavanje manifestacije "Evropska prestonica kulture 2022".

U Begeču, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, radiće se na uglu ulica Partizanske i Kralja Petra ispred Kulturnog centra, koji je sada pešačka zona.

Radi se o 645 kvadrata, od kojih je skoro 200 zelenilo, koji će i dalje zadržati istu namenu, a uređenjem prostora za binu omogućiće se održavanje manifestacija i drugih programa.

Ovaj prostor u Begeču će pored bine dobiti i klupe, žardinjere za biljke, držače za bicikle, česme, reklamni pano i manje dečije igralište.

Na uglu ulica Teodora Mandića i Graničarske na Salajki, neposredno pored terena za fudbal, planira se rekonstrukcija pešačkih i zelenih površina, tako da se dobiju nove uređene staze, tribine za sedenje oko kružnog prostora za okupljanja, a sve sa namerom da prostor posluži za održavanje manifestacija.

U osnovi svega je zelena poljana od oko 435 kvadrata, koja će nakon radova dobiti behaton staze, tribine za sedenje, parking za bicikle, česmu, kante za smeće i uređeno zelenilo.

U Ulici Omladinskog pokreta izvođači radova će imati posao da postojeću zelenu površinu od skoro 200 kvadrata koja služi kao otvoreni prostor za okupljanje uz južnu fasadu zgrade u Pariske komune 10-10b rekonstruišu da bude mesto za održavanje raznih programa, kao i mesto za dalja okupljanja stanovnika tog kvarta.

Na uglu Pariske komune i Omladinskog pokreta u planu je novo zelenilo, klupe, žardinjere i kante za smeće. U foto galeriji možete pogledati kako bi ovi urbani džepovi posle radova trebalo da izgledaju.

Rok za dostavljanje ponuda UGZI-u je 17. jun, a ukoliko tender uspe, za očekivati je da u toku druge polovine godine, do početka manifestacije EPK2022 radovi budu završeni.

  • Dragan

    12.06.2021 10:46
    "Urbana" KATASTROFA!
    Ovo što hoće da urade na uglu PK i O.Pokreta je, najblaže rečeno, SKANDAL.To leglo alkoholičara, narkomana i probisveta koji po ceo dan i NOĆ se alkoholišu i terorišu pošten narod koji živi u okolini hoće još i ozakone ili šta već!Umesto da ih rasteraju "govnjivim motkama" oni još pare troše na njih.Pitajte komšije okolnih zgrada za mišljenje!Šta se sve neće uraditi za par glasova više i po najpre, par miliona više.E i ako su nekad imali moj glas, više ga SOGURNO neće
    imatii!STRAŠNO!!!
  • Miki

    11.06.2021 14:44
    Da ki će ukliniti azil za kerove u Teodora Mandica koji ne nalazi pored urbanig džepa???
  • Klisa

    09.06.2021 14:20
    Da li se zna kad će krenuti da se gradi urbani dzep na Klisi, u Savskoj ulici kod mesne zajednice? Tu se okuplja mnogo dece, igralište već postoji, ali okolina je poprilično neuređena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti