Nova ambulanta na Vidovdanskom naselju, radovi počinju ove godine

Vidovdansko naselje naredne godine trebalo bi da dobije novu ambulantu doma zdravlja.
Nova ambulanta na Vidovdanskom naselju, radovi počinju ove godine
Foto: 021.rs
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije upravo traži projektanta i izvođača radova na novom objektu u bloku ulica Aleksandra Nevskog, Živojina Ćuluma i Emanuila Jankovića.
 
Nova ambulanta radiće se po sistemu "ključ u ruke - projektuj i izvedi", koja podrazumeva ceo postupak, od izrade tehničke dokumentacije i projekta, ishodovanja svih dozvola i uslova, gradnju, nadzor i predaju objekta na korišćenje Domu zdravlja "Novi Sad".
 
Vrednost celog projekta je 187,3 miliona dinara bez PDV. Za izradu tehničke dokumentacije Grad je rezervisao četiri milion dinara, za radove u toku ove godine u budžetu ima 100 miliona dinara, a za nastavak i završetak radova u 2022. godini planira se 83,3 miliona dinara.
 
Okvirno vreme potrebno za izgradnju nove ambulante je 11 meseci, uključujući sve ostalo što je neophodno izgraditi i uvesti - novu saobraćajnicu, pešačke staze, kolski priključak, priključke za vodovod i kanalizaciju i parterno uređenje.
 
U oko 1.050 kvadrata objekta sa najviše jednim spratom, ambulanta će sadržati opštu praksu (sa osam lekara i sestara), stomatologiju (za decu i odrasle, ukupno četiri stomatologa i pet sestara), ginekologiju (ginekolog i sestra), pedijatriju (četiri lekara i pet sestara), patronažu (četiri sestre i dve medijatorke) i laboratoriju.
 
Gradska uprava tražiće projektanta/izvođača radova do 29. juna, a kriterijumi za dodelu posla su cena (60 pondera) i kvalitet (40 pondera).
  • NS65+

    09.06.2021 20:59
    Hocete li zavrsiti i otvoriti Dom zdravlja Liman. Zar je moguce da ne vidite kako se narod muci, naravno i zdravstveni radnici.
  • Salajčan

    09.06.2021 16:47
    ?
    Oćel ikad Salajka dobiti dom zdravlja pitanje za gradske oce,a i za pokrajinske. Da napomenem onaj mali dom zdravlja u Jug Bogdana na Podbari koji je i za Salajku više nije dovoljan ni za Podbaru,a pogotovo što je nefunkcionalan i nema ni jednog specijaliste niti laboratoriju,a broj stanovnika od kada je taj dom napravljen se barem za 10 puta povećao . Sramota. Salajke se sete samo kad im nešto treba i pred izbore,kogod da je na vlasti.
  • Verica

    09.06.2021 15:48
    Jasno je
    Dolaze izbori, treba obezbjediti glasove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.