Novosađanke stavile dva bicikla na licitaciju, prihod ide deci oboleloj od mišićne distrofije

Novosađanke Tijana Milojević i Nataša Ivančević prodaju dva bicikla kako bi pomogle deci oboleloj od mišićne distrofije.
Ove humane devojke su ranije svojim biciklima prešle 442 kilometra između Beograda i Zagreba kako bi donirale sredstva za humanitarnu organizaciju "Čepom do osmeha".
 
Sada su odlučile da pomognu i Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga iz Novog Sada. 
 
Namera ovih Novosađanki je da na licitaciji ponude prevozna sredstva koja su koristile tri meseca dok su se pripremale na putovanje između Beograda i Zagreba.
 
Početna cena po biciklu je 15.000 dinara, odnosno 30.000 dinara za oba.
 
Prikupljenim sredstvima će se finansirati organizacija letnjeg kampa koji bi predstavljao samo prvi korak u pomoći deci oboleloj od mišićne distrofije da prevaziđu psihološke barijere nametnute bolešću i probude svest o svojim mogućnostima u samostalnom životu.
 
Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga je samostalna, neprofitna, nestranačka i humanitarna organizacija koja okuplja osobe obolele od mišićnih distrofija i srodnih neuro-mišićnih oboljenja. 
 
Neuromišićne bolesti su genetska oboljenja koja se najčešće javljaju u ranom detinjstvu dovodeći do progresivnog oštećenja motornih funkcija. Posledica toga je otežano kretanje.
 
Udruženje ima zadatak da ukazuje i pokreće na rešavanje svih problema koje neuromišićne bolesti donose čoveku, njegovoj porodici i društvu, kao i da štiti zakonska prava svojih članova i radi na poboljšanju njihovog društvenog položaja, te pomaže u pogledu lečenja, rehabilitacije i slično.
 
Trenutno okuplja 169 redovnih članova. 
 
Ukoliko želite da licitirate, možete to uraditi OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti