BIRODI: Član Gradskog veća Novog Sada Milovan Amidžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

Biro za društvena istraživanja saopštio je da je član Gradskog veća Novog Sada Milovan Amidžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.
BIRODI: Član Gradskog veća Novog Sada Milovan Amidžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije
Foto: 021.rs
Kako navode, Amidžić je, kao javni funkcioner, u izjavi za televiziju "Euronews", izneo šta stranka čiji je član očekuje od izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu.
 
"Član 40 je propisao da 'javni funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju zarad sticanja bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice', a to su u ovom slučaju kandidati na izborima za savete mesnih zajednice koji su članovi Srpske napredne stranke", navodi BIRODI.
 
Dodaju da taj zakon obavezuje javnog funkcionera "da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem obavlja javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta".
 
Član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam danas je za televiziju "Euronews" rekao da "veruje da će kandidati SNS osvojiti sva mesta u 42 mesne zajednice u kojima se u nedelju održavaju izbori".
 
BIRODI navodi da će se povodom ovog slučaja obratiti Agenciji za sprečavanje korupcije.
  • ja

    14.06.2021 12:24
    korupcija
    Neka dodju u Belu Palanku, da vide šta je korupcija, ovi su male bebe za ove naše!
  • Nije

    13.06.2021 14:38
    jedini
    Nije jedini, od glave do dna non stop se predlažu za zapošljavanje mlade devojke pa i muškarci, bez odgovarajuće struke i znanja za pojedina radna mesta.
    Strašno i žalosno
  • Basexhsec

    13.06.2021 13:27
    Vladavina Amidžića
    Agencija za sprečavanje korupcije se bavila Amidžićem, jer je prekršio zakon i nije podnosio izveštaje o imovini. Zašto nije procesuiran i kažnjen?
    Zatim je Pištaljka pisala da novosadska vlast ne koristi softver koji je 2013.godine kupljen za 50 miliona dinara, a ugovor o javnoj nabavci je potpisao Amidžić. Obuku po gradskim upravama i službama je sprovodila firma iz Hrvatske. Njima je omogućena baza podataka za javni sektor grada, svi lični podaci zaposlenih, zarade i druge finansijske transakcije. Da li je ovo u redu? Ko je ovo omogućio?
    Softver kojije plaćen 50 miliona dinara nije implementiran i nije zaživeo, ne koristi se. Zašto niko nije odgovarao za potrošenih 50 miliona iz budžeta grada? Zašto se o ovome ćuti? Da li je 50 miliona dinara malo? Šta je u vezi ovoga konstatovao DRI? Treba videti u njegovom izveštaju. Zašto DRI nije pokrenuo krivični postupak? Da li treba protiv DRI podneti krivičnu prijavu.
    Nije ovo jedina nabavka koju je dotični potpisao. Ima tu dosta javnih nabavki za vreme njegovih funkcija čiji je on potpisnik bio.
    I sada se čudimo zašto je dao izjavu u vezi sa izborima koja je suprotna zakonu. Pa ovaj funkcioner SNS nikada nije odgovarao ni za jednu aferu. Štiti ga stranka i gradska vlast. Ovo su kadrovi SNS. Zato naša poštena, vaspitana i obrazovana deca idu u inostranstvo, jer za njih u ovoj državi sa ovakvom vlašću nema mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti