FOTO: Blokiran deo Jevrejske ulice zbog radova, stanari ostali u čudu kad je dignut krov

Stanari Jevrejske ulice, na broju 18, ostali su u čudu kada su prošle nedelje ostali praktično bez krova nad glavom, jer je investitor počeo izvođenje radova.
FOTO: Blokiran deo Jevrejske ulice zbog radova, stanari ostali u čudu kad je dignut krov
Foto: 021.rs
Mašine od jutros rade u blokiranoj Jevrejskoj ulici u centru Novog Sada, bez građevinske table.
 
Jedan od stanara Jevrejske 18 kaže za 021.rs da od srede faktički nema krov.
 
"Inspekcija ne reaguje na naše pozive, a izašla je samo komunalna, koja nije nadležna. Neko fizičko lice, osoba, ruši ovu zgradu koja je odjednom ostala i bez zaštite države, a mi bez domova", navodi ovaj građanin. 
 
 
Trotoar ispred Jevrejske 18 potpuno je blokiran. Ni radnici u okolnim buticima i prodavnicama ne znaju šta se dešava, a jedna od zaposlenih kaže za 021.rs da je užurbano skidanje krova počelo u petak. Stanari susedne zgrade takođe su pogođeni, tvrde da im se delimično urušavaju terase i vrlo je nebezbedno izaći iz ulaza koji su u pasažu.
 
U centralnoj evidenciji objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola vidljivo je da je investitor jedan od stanara, koji je godinama pokušavao da dobije dozvolu inspekcije za rekonstrukciju tavana, to jest stana. Dozvolu je dobio sredinom maja.
 
 
Portal 021.rs obratio se gradskim inspekcijama s pitanjima.
  • Novosađanka

    05.08.2022 08:29
    Novosađanka
    Ovo nije normalno šta se radi po Novom Sadu.
    To više nije onaj grad.
    Više ga ne prepoznajem..
    Pešaci nemaju kuda da prođu od građevinskih radova, bukvalnog krpljenja ulica i automobila koji nemaju gde da se parkiraju.
    Podbara, koja je nekad bila sazdana od porodičnih kuća, sad je gradilište bez plana.
    Svako radi šta hoće, samo da novac i to je to.
    Da li je, u našem gradu, neko odgovoran za bilo šta?
  • Za Barok

    04.10.2021 14:34
    Evo da kazem najnoviji presek radova kako se "samo menja krov" - radi se "rekonstrukcija stana broj 21" kvadrature 430 kvadrata koji je bio do januara u vlasnistvu GRADA a sad je neka Ljiljana Blagojevic, sto podrazumeva - skidanje krova, DOZIDJIVANJE metra serklaza cime se NARUSAVA IZGLED FASADE, dizanje metalne konstrukcije stana koja je za 4 metra VISA od stare, dozidjivanje terase celom unutrasnjom stranom stana!
    Dobice se oko 25% povrsinski veci stan i jedno 100% zapreminski veci stan!
    I to je rekonstrukcija???
    E sad, stanari su danas rekli da je investitor obecao (i na papiru) da renovira SVE STANOVE i da uradi celokupnu fasadu, tako da nije sve tako crno
  • /

    17.07.2021 11:34
    /
    @idiotima i arhitekti
    podrzavanje ovakve situacije je ucesce u kriminalnoj radnji

    kada se odascava krov gleda se u vremensku prognozu i u nebo.
    od cetvrtka je oblacno. kisa se najavljivala nedeljama unapred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti