Sociolog Bakić o izborima u Novom Sadu: SNS želi potpunu kontrolu

Sociolog Jovo Bakić ocenio je da je SNS na izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu pokazala da "svake izbore smatra pitanjem života i smrti", odnosno da žele da zadrže potpunu kontrolu.
Sociolog Bakić o izborima u Novom Sadu: SNS želi potpunu kontrolu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Naprednjaci se plaše da, ako negde izgube kontrolu, to će početi da se širi i na druga mesta. To ne odgovara njihovoj jednostranačkoj viziji politike. Mi danas gledamo fasadni višestranački sistem, sa jednom dominantnom strankom i on je u suštini autoritaran. Ta pretenzija SNS za apsolutnom vlašću je u funkciji prikrivanja kriminalnih veza koje se vide i kroz prisustvo Zvonka Veselinovića, a poznato je da on deluje u Vojvodini, i gotovo po pravilu u sudejstvu sa bratom predsednika SNS, koji formalno nema nikakvu funkciju u stranci", rekao je Bakić za list Danas.
 
Prema njegovim rečima, pritisci o kojima su svedočili aktivisti pojave su koje pokazuju "potpuno normalno stanje u političkom životu".
 
Naglasio je da bi trebalo da bude ohrabrujuće to što su se pojavili nezavisni kandidati spremni da uzmu učešća u radu mesnih zajednica.
 
Podsetimo, naprednjaci su pobedili u 39 od 42 mesne zajednice u kojima su se održavali izbori, dok su nezavisni kandidati uspeli da osvoje većinu u MZ "Liman 1", "Liman 3" i "Ivo Andrić".
  • Dragan

    16.06.2021 04:28
    Ah
    Ja to znam od 1990g kad ste vi svi slavili Slobu.Mene interesuje sem slikanja pred mikrofonom šta vi mislute konkretno da radite da se zlo zaustavi ?
  • Jovan Tutački

    16.06.2021 00:52
    DEMENCIJA ILI...
    Vreme je lek, davno je rečeno. Besplatan lek za zaboravljanje patnje. Da li se neko seća vremena SPS i ondašnjih MZ i odnosa grada prema njima. Ili DOS-a 2000-2012., sem u periodu M.Gojković. DS je uvek uzimao sve i čak "kupovao" nezavisne posle izbora ne novcem već ucenjivanjem sradnje Grada i MZ. Sada je isto, osim što je ponuđeno "opozicionim pobednicima" da će se sarađivati i sa njima kao i do sada. E sada ako slušaju one "sataniste" sa društvenih mreža koji će im reći da pare Grada smrde i da ih ne prime, a da pričaju okolo da Grad ne daje. Svako želi pobedu, zašto očekivati da SNS to ne želi.
  • Vasa

    15.06.2021 20:19
    Sećam se
    Prosli mandat samo jedna MZ u ns opštini nije imala vlast sns nego ddd. Na kraju su morali potpisati i preci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti