Futoška inicijativa: Vučić iznosi neistine i uvrede, pozivamo nadležne da reaguju

Udruženje građana "Futoška inicijativa" demantuje navode koje je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izbore za savet mesne zajednice u Futogu.
Futoška inicijativa: Vučić iznosi neistine i uvrede, pozivamo nadležne da reaguju
Foto: 021.rs
Takođe, iz udruženja pozivaju nadležne da "po službenoj dužnosti preduzmu pravne radnje protiv predsednika Republike".
 
Kako navode, on je u ponedeljak, gostujući na televiziji Pink, između ostalog, izjavio: "Gde ste imali kandidate onog kriminalca Bore Novakovića, a koji nije smeo da se potpiše kao Jeremić, Đilas, Tepić i tako dalje, jer za njih ni majka rođena neće da glasa, nego su to potpisali kao Futoška inicijativa".
 
U udruženju su ovu izjavu okarakterisali kao "grubo iznošenje neistine i obmanjivanja javnosti" i ističu da je "Futoška inicijativa nezavisna lokalna organizacija koja se godinama bori u svojoj zajednici i koja je dobro poznata po svojim zalaganjima i aktivnostima".
 
"Uslovi u kojima su sprovođeni izbori su, blago rečeno, bili nedemokratski. I pored toga, kandidati Futoške inicijative su osvojili blizu 30% glasova. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli sa ukupnom investicijom od 16.200 dinara sa uračunatim PDV-om i volonterskim radom nekolicine ljudi", kažu u ovom udruženju.
 
Oni navode da osuđuju uvrede koje predsednik olako i neargumentovano iznosi na račun svojih političkih oponenata, ističući da je "njegov vokabular apsolutno neprihvatljiv i neadekvatan funkciji koju obavlja, te je, na taj način, devalvira i unižava".
  • Mile Ličanin

    18.06.2021 21:19
    MORAVAČKE NAJBOLJE
    U Staroj Moravici hteo je SNS da napravi rezultat. Madjari su glasali ta svoju partiju, a izbegluce i drugi nisu imali kandudata za koga bi glasali
  • Z13

    18.06.2021 20:32
    Čovek je za antologiju
    Zašto kritikovati predsednika? Pa opšte je poznato da se najbolji student pravnog fakulteta služi prostačkim jezikom. To traje već godinama i niko ga nije pozvao na odgovornost.
  • Popov

    18.06.2021 15:48
    Futozani bolje da cute. Predsednik ih je jos i pohvalio kakvi su zaista. Ni rodjena majka ne bih za njih glasala da joj ne plate. Sve su to zicari koji grade bespravne kuce i prikljucuju se na vodovod a u slobodno vreme svercuju slepere iz Bosne i tako ostecuju budzet. Zbog njih Ana Brnabic ne moze da spava i sive ekonomije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti