Grad izdvaja više od 78 miliona dinara za gradnju sedam i projektovanje četiri semafora

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za projektovanje četiri i gradnju sedam semafora na više lokacija u Novom Sadu, vrednih više od 78 miliona dinara, saznaje 021.rs.
Grad izdvaja više od 78 miliona dinara za gradnju sedam i projektovanje četiri semafora
Foto: 021.rs
Kako se 021.rs uverio u konkursnoj dokumetaciji, raspisani su pozivi za gradnju pešačkog semafora na uglu Laze Nančića i Pavleka Miškina sa Bulevarom Evrope, kao i pešačkog semafora na uglu Gerija Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope, dok će na uglu Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića biti redovan semafor.
 
UGZI traži i izvođača radova na uređenju raskrsnice i postavljanju semafora na uglu Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma. Putem javne nabavke se traži i firma koja će u Veterniku semaforizovati raskrsnice Novosadskog puta i Ulice Nova 1, zatim Novosadskog puta i Stevana Sinđelića, kao i Novosadskog puta i Šumske. 
 
Kada je reč o tehničkoj dokumentaciji, traže se projektanti za semafore na raskrsnici Venizelosove i Filipa Višnjića, ugla Braće Ribnikar i Danila Kiša, raskrsnice Bate Brkića i Anđe Ranković, kao i Ulice oslobođenja i Partizanske u Rumenci.
 
Procenjena vrednost radova na uglu Laze Nančića i Pavleka Miškina sa Bulevarom Evrope je 6.800.000 dinara, a semaforizacija Gerija Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope bi trebalo da košta 5.910.000 dinara.
 
Za radove na uglu Novosadskog puta i Ulice Nova 1 procenjena vrednost je 10.425.000 dinara, dok postavljanje semafora na uglu Novosadskog puta i Stevana Sinđelića, Novosadskog puta i Šumske, koje su spojene u jedan tender, košta 21.720.000 dinara. Prema proceni UGZI-ja, postavljanje semafora na uglu Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića bi trebalo da košta do 14.120.000 dinara, a na uglu Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma 15.550.000 dinara.
 
U dokumentaciji UGZI navodi da je za izradu projekta semaforizacije Venizelosove i Filipa Višnjića predviđeno 833.333,33 dinara, za Braće Ribnikar i Danila Kiša 916.666,67 dinara, za Bate Brkića i Anđe Ranković 916.666,67 dinara, a za ulice Oslobođenja i Partizanske u Rumenci 833.333,33, 
 
Kažimo i da se u tenderskoj dokumentaciji, skoro za svako projektovanje ili radove navodi da se izvode u cilju povećanja bezbednosti pešaka i biciklista zbog saobraćajnih nezgoda, a kod nekoliko raskrsnica i blizina škole ili drugih javnih objekata. 
  • RVosha

    17.06.2021 21:38
    Smrdija
    Da li ce ostati nesto i za dzep?
  • Komša

    17.06.2021 21:17
    Žalosno
    Skupi neki semafori ili skupa ugradnja.... Neusklađenih semafora u ns koliko hoćeš.
  • krk

    17.06.2021 20:49
    Bulevar Evrope ovakav kakav je, sa raskrsnicama, na zalost mora semafor. Da su odradili ko svet od pocetka i postavili kruzne tokove bilo bi normalno, ovako bulevar i raskrsnica a da nema semafor ne moze. Probaj iz bocne ulice levo na bulevar da izadjes a da ne napravis penal. I jos nesto nek me neko ispravi ako gresim - suludo je sto su i na tim kruznim tokovima koji postoje stavili pesacke odmah na ulasku/izlasku sa kruznog toka. Zaglavi se ceo kruzni tok dok prelaze pesaci. Zar nisu mogli da pomere pesacki 15m nize?
    A za manje ulice, svidja mi se u B. Petrovcu fazon sa pesackim i ostrvom ali kolovoz pomeren tako da auto mora da blago skrene sa putanje, nema sanse da se neko zaleti ko sivonja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti