Vidi, gari, ne može: Otkazujemo skup, sukobi unutar antirežimskih struktura pogoduju samo vlastima

Inicijativa "Vidi, gari, ne može!" sa velikim žaljenjem i razočarenjem odlučila je da otkaže sutrašnji protest protiv novog mosta na Dunavu, koji je trebalo da se održi ispred Skupštine AP Vojvodine.
Vidi, gari, ne može: Otkazujemo skup, sukobi unutar antirežimskih struktura pogoduju samo vlastima
Foto: 021.rs
"Ovu odluku donosimo nevoljno, a ona je posledica činjenice da su organizacije koje su prvobitno pozvale građane na protestno okupljanje otkazale skup, zbog – kako kažu – mešanja političkih stranaka u njega, aludirajući na činjenicu da je i naša inicijativa, sastavljena od javnih ličnosti, civilnog sektora i političkih partija, pozvala građane da se zajednički suprotstavimo jednom štetočinskom, ekocidnom, visokokoruptivnom projektu", saopštavaju iz ove inicijative.
 
Kako navode, poštuju odluku pojedinih organizacija da svoju borbu vode bez uticaja političkih stranaka i smatraju da je to legitiman stav.
 
"Ali je takođe legitimno da i političke stranke, civilne organizacije i pojedinci okupljeni u inicijativi 'Vidi, gari, ne može!' učestvuju na protestima i javno iznose svoj stav, bez diskriminacije", ističu.
 
"Vidi, gari, ne može!" je otvoren za saradnju sa svim građanima, organizacijama i javnim ličnostima koji imaju hrabrosti da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića i njegovim lokalnim gaulajterima.
 
"Smatramo da postoji prostor za međusobnu koordinaciju, uz međusobno uvažavanje i poštovanje stavova, a na korist građana Novog Sada", naglašavaju.
 
Kako piše u saopštenju, skup otkazuju ali izlaze sa predlogom da se sve opoziciono profilisane snage – pojedinci, NVO i političke stranke – okupe u širok front, uz očuvanje vlastite autonomnosti, i da ubuduće iskazuju veći stepen ozbiljnosti u svom delovanju.
 
"Šteta koja nastaje nerazumevanjem i sukobima unutar antirežimskih struktura pogoduje samo vlastima", zaključuju.
 
Podsetimo, prethodno je neformalno udruženje Dunavac Šodroš otkazalo okupljanje zakazano za 9h, jer su smatrali da incijativa "Vidi, gari, ne može!" preotima protest. 
  • Limanac

    18.06.2021 15:46
    @Građanin
    Nisi ti nikakav građanin, jer da jesi, ne bi pisao takve gluposti.
    Nego bote, nazad u rupu iz koje si ispuzao.
  • RVojvodina

    18.06.2021 15:08
    @Građanin
    Meni se takodje dopada da SNS sto duze ostane na vlasti, da rasturi Smrdiju iznutra, da upropasti i unisti poverenje gradjana u institucije Smrdije, i samim tim ubrza raspad iste.
  • Pan5er

    18.06.2021 12:47
    @Vera
    druGARI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti