FOTO: Nekoliko građana je, ipak, protestovalo zbog usvajanja plana novog mosta u Novom Sadu

Nekoliko građana okupilo se na protestu ispred Skupštine Vojvodine, pre početka sednice gradskog parlamenta, na kojoj odbornici usvajaju plan za novi most u produžetku Bulevara Evrope.
FOTO: Nekoliko građana je, ipak, protestovalo zbog usvajanja plana novog mosta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Građani su razvili transparent ispred ulaza u Skupštinu, na kojem je pisalo "Priroda građanima/ Stop investitori, stop uzurpatori".
 
Iz neformalne inicijative "Dunavac Šodroš" su ukazali na potrebu da se Novi Sad razvija na održivi način, a ne nauštrb prirode i životnog kvaliteta građana.
 
"Da li je pitao neko Novosađane šta im je prioritet? Mi nismo protiv mosta, nismo protiv širenja ovog grada i razvoja. Samo želimo da se struka uvaži, da se uvaže zainteresovani građani, a institucije samo da rade svoj posao, ništa drugo", rečeno je na skupu.
 
 
Pred početak sednice na kojoj će se usvojiti plan, na koji su niz primedbi dali stručnjaci, građani, inicijative, organizacije, bio je zakazan protest. Protest su organizovale inicijative, grupe građana i organizacije koje se bave pitanjem životne sredine, ali je do fijaska došlo samo dan pred sednicu.
 
 
Organizacije i inicijative, koje su pozvale građane na protestni skup, otkazale su događaj nakon što se povodom svega oglasila inicijativa "Vidi, gari, ne može", koja je takođe pozvala građane da se pridruže protestu. Organizatori su naveli da je "Vidi, gari, ne može" pokušao da preuzme održavanje protesta. Za "Vidi, gari, ne može" navode da usko sarađuje sa političkim partijama, te da su oni u pozivu jasno naveli da se svi uzdrže od isticanja stranačkih i obeležja bliskih istim.
 
Nakon građanskih inicijativa, oglasio se i "Vidi, gari, ne može", koji je takođe otkazao učešće na protestnom skupu, što je odluka koju je, kako je  naveo, doneo nevoljno.
 
"Ona je posledica činjenice da su organizacije koje su prvobitno pozvale građane na protestno okupljanje otkazale skup, zbog – kako kažu – mešanja političkih stranaka u njega, aludirajući na činjenicu da je i naša inicijativa, sastavljena od javnih ličnosti, civilnog sektora i političkih partija, pozvala građane da se zajednički suprotstavimo jednom štetočinskom, ekocidnom, visokokoruptivnom projektu", naveli su u "Vidi, gari, ne može".
  • MonteDushano

    21.06.2021 09:21
    Kinezi su svoju Kinu već uništili. Stravično zagađenje. Znate li da oni kupuju kiseonik sa planina? Oh, da. Razmislite o tome!
  • Lektor srpskog

    18.06.2021 21:01
    Mogu ja razumeti kupljenu diplomu pa i službena kola i plaćene funkcije i sve sto ide uz to…ali nemojte ljudi učiti tekst napamet pred izlazak za govornicu. Sramota da jedna odbornica recituje nečiji monolog koji je loše naučila. Dosta je bre. Ok biće mosta svakako ali nemojte se brukati!!!
  • Vlada

    18.06.2021 17:52
    @Rade

    Skočila cena iznajmljivanja stanova na Limanu zbog Promenade? Stvarno je teško biti najveća budala među botovima, ali ti se baš trudiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.