"Ples u 21. veku" Per.Art-a premijerno onlajn 25. juna

Koreografkinja Natalija Vladisavljević, članica Per.Art-a, kaže da je za nju improvizacija iz koje je nastala predstava "govor tela sa pojačanim timskim radom".
Predstava "Ples u 21. veku" asocijacije Per.Art biće premijerno izvedena 25. juna u 20 sati, onlajn, na linku koji će biti aktivan u terminu predstave na fejsbuk stranici ove asocijacije.
 
Koreografkinja ove plesne predstave je Natalija Vladisavljević, članica Per.Art-a, koja o radu na predstavi između ostalog kaže:
 
"Plesačima i plesačicama dajem instrukcije za koreografske partiture. U grafičkim partiturama crtam putanje i pravce i određujem ko se gde nalazi na sceni, pravim razne koreografske šeme za kretanje.Tako onda plesači sami po mojim instrukcijama rade na svojoj koreografiji. Nekada im napišem tačnu instrukciju, a nekada im kažem da rade na svoj način kroz improvizaciju..."
 
Vladisavljević dodaje da su, skupljajući materijale, razgovarali ko će šta da radi i da je tako u timskom radu nastala improvizacija, koja je za nju "govor tela sa pojačanim timskim radom.".
 
"Ples u 21. veku“ nastao je u saradnji sa plesačima i plesačicama iz Per.Art-a, te kolektiva Pokretnice, a u okviru evropskog projekta "Beyond Access" koji je Per.Art-u omogućio da razvija svoj rad na polju umetnosti i inkluzije, da podrži lokalne umetnike sa intelektualnim invaliditetom da postanu umetnički lideri i autori predstava u saradnji sa umetnicima iz zemlje i inostranstva.
 
Repriza ove predstave je 26. juna u 20 sati.
 
U predstavi nema treperećih svetlosnih efekata, ni buke.
  • deo demosa

    21.06.2021 20:33
    Sjajno!
    Per.Art je do sada uradio mnogo, a koliko vidim neće stati. Fenomenalni su i želim im mnogo uspeha. Hvala 021 što pišete o tim poduhvatima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti