Još jedna sedmica je pred vama. Šta vas očekuje prvog dana?

I bi sunce, i bi toplo, i bi još jedan radni dan kad već mora tako.
Još jedna sedmica je pred vama. Šta vas očekuje prvog dana?
Foto: 021.rs
Još jedna nedelja je pred nama, a i u tim danima pokušaćemo da vam olakšamo uz svojevrsni vodič kroz život grada.
 
Sunce pritiska mi vrat
 
Čim otvorite oči biće tu sunce, osim ako ste pekar, onda vas na posao prati luna. Za one ranoranioce, koji se za radni dan spremaju između šest i sedam sati, temperatura će biti oko 23 stepena Celzijusa. Nastaviće da raste i već dva sata kasnije, procena je meteorologa, temperatura će biti 28°C.
 
Ako ste kojim slučajem na godišnjem ili pak iz nekog razloga imate slobodan dan, verovatno nema ispravnijeg saveta od onoga da produžite ka Štrandu i odmarate uz reku. Već od 10 časova temperatura će biti 30 stepeni Celzijusa i rašće sve do 33 stepena, koja će dostići u 14 časova.
 
Da osetimo vrućinu pobrinuo se ponedeljak, pa će iznad 30°C biti i kada se budemo vraćali sa posla, između 16 i 18 sati.
 
Večernje temperature će biti prilično visoke, od 25 do 28 stepeni Celzijusa, pa ćete dok koračate gradskim ulicama verovatno čuti zujanje komšijskih klima. Pod uslovom da i dalje nastojite da čuje zvuke grada.
 
Arbajt
 
Već najavljeno - neko neće imati vode. Bez vode će od 8 do 14 časova biti ulice Patrijarha Rajačića, Vladimira Gortana, Koste Nađa, Arčibalda Rajsa i okolne ulice. Uz to, ume da iskrsne havarija, pa ćete o tome moći da pročitate na 021.rs.
 
Standardno, neće biti ni struje u određenim delovima grada. Primorska, Vase Pelagića, Pavla Simića, Maksima Gorkog, Vojvođanskih brigada, te Mažuranićeva u Petrovaradinu. Detaljnije o tome koji ulazi neće imati struje, kao i od koliko do koliko sati, pročitajte na OVOM LINKU.
 
Režim saobraćaja u delu Starog grada biće izmenjen od ponedeljka, 21. juna zbog nastavka rekonstrukcije vrelovoda u bloku ulica Stevana Musića, Maksima Gorkog i Jovana Đorđevića. Ulica Maksima Gorkog biće zatvorena za saobraćaj u delu od Ulice Sonje Marinković do Ulice Stevana Musića. Na koji način možete da se krećete u ovom delu grada, pročitajte OVDE.
 
Linija 76 gradskog saobraćajnog prevoza menja trasu zbog sanacije i povezivanja cevovoda. Skraćuje se ruta za jednu stanicu, pa će se autobusi okretati na placu u Ulici Vuka Karadžića, u Starim Ledincima.
 
Kuda ići
 
Ukoliko imate slobodan dan, svakako prošetajte do Štranda. Sklonićete se od sunca, naći hlad za sebe, ali ćete moći i nekome da pomognete u okviru, sada već tradicionalne akcije "Humanitarni ponedeljak".
 
Imaćete i šta da posetite sa vašim klincima i klincezama. Počinju 64. Zmajeve dečje igre.
 
Kada završite sa dnevnim obavezama, da se poslužimo tumačenjem Bajage, ako ste onaj koji razume i voli klasičnu muziku, možete da prošetate do dvorišta Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" gde će Vojvođanski simfonijski orkestar, sa početkom u 20:30 časova, održati koncert.
 
"Sterijino pozorje" i dalje je u gradu, a u 21 čas igra se predstava "Hotel Zagorje".
 
Naravno, uvek otvorena mogućnost je i ta da se izvalite u neku baštu kafića i posmatrate prolaznike koji marširaju centralnom ulicom kao po modnoj pisti.
  • Omg

    21.06.2021 08:55
    Volim nas Novi Sad ♥️
  • Djomla

    20.06.2021 20:55
    Odlican clanak
    Pri tom mislim na novinski ne na nozni.naravno slazem se da je trg pretvoren na modnu pistu pa mozda I u tor za ovce pa predlazem narodu da ne budu cobani I da sede negde drugo gde je lepse a takvih mesta je mnogo onda se mozda vrati onaj prelepi korzo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti