FOTO: Skoro četiri meseca radova na Pozorišnom trgu, ovako je na gradilištu danas

Približava se kraj četvrtog meseca uređenja Pozorišnog trga - izmeštanje podzemnih instalacija na Trgu slobode je završeno, a ostali radovi su u toku.
FOTO: Skoro četiri meseca radova na Pozorišnom trgu, ovako je na gradilištu danas
Foto: 021.rs
Radnici su poslednja dva meseca radove sa Pozorišnog trga pomerili na Trg slobode, ogradivši polovinu centralnog trga.
 
Bilo je potrebno da se pomere vodovodne cevi, a kako bi na Pozorišnom trgu u narednim mesecima mogla da "nikne" fontana. Deo Trga slobode sada je asfaltiran, a radnici su nastavili da izvode podzemne i zemljane radove na i u okolini Pozorišnog trga, što su i najbitniji radovi.
 
 
Iz dana u dan se situacija na velikom gradilištu u centru Novog Sada menja budući da radnici, u skladu sa potrebama, neprestano pomeraju ograde i time o(ne)mogućavaju prolazak pešaka i biciklista. 
 
 
U toku je manifestacija Sterijino pozorje, zbog koje je urađen prilaz pozorištu.
 
 
Parterni radovi kod Uspenske crkve napreduju, a kako je 021.rs već primetio i pisao, vidljive su konture budućeg izgleda Uspenske. Istovremeno se radi ograda Uspenske crkve, a očekuje se i čišćenje fasade Srpskog narodnog pozorišta. 
 
 
Radovi vredni 378 miliona dinara sa PDV trebalo bi da budu završeni u novembru. Izvodi ih grupa firmi: novosadska "Energotehnika - Južna Bačka", "Put - invest", "AB&CO" i "Geotehnika", kao i "Montop" iz Veternika i "Nukleus" iz Lazarevca", uz podizvođači su "Green decor" iz Beograda, "Rasing" iz Vršca i "Urban-Mobiliar" iz Knića.
 
Kako će Pozorišni trg izgledati po okončanju svih radova pogledajte OVDE.
  • ?

    22.06.2021 13:17
    Samo me zanima, na cijoj vikendici su zavrsile mermerne ploce, koje su sada zamenjene betonom?
  • Sale NS

    22.06.2021 12:04
    Oduvek izgradnja infrastrukture, pogotovo uredjenje platoa, trgova, i ulica nije zavrsena u roku, tj retki su primeri gde jeste. Zasto bi zurili kad to finansiraju gradjani iz budzeta grada, ima se vremena na pretek.
  • sasa

    22.06.2021 10:54
    najeb*smo
    pfff kada pročitaš portal jedina lepa vest je o rodjenim bebama sve ostalo je ludnica ,demagogija laganje naroda ,otvoreno pokazivanje i (što nije ni blizu zdrave pameti ) hvaljenje radovima koji su ogledalo javašluka nestučnosti i lopovluka
    kada pročitam portal nemam pojma da li sam dao kritiku za tekst koi sam čitao .... od života i nadanja od 2000 god ništa, nula. Sada trg , traju pruge , most , nelegalna gradnja ,Krušik , Jovanjica , onaj kret.en hoća da pomeri brdo da napravi put ,tunel kroz Furušku goru, sa 18 god dozvola za kamion ??Promenada i podzemna voda ,podvodjenje devojčica ,posle 30 god sse javljaju da su silovane, onaj sedi pred Trampom na hoklici a ovde se širi .Žandari iz Niša radili svij posao profi dobili otkaze ,Vulin ministar odbrane , Maja radi u Vinči? Sakrivali smo ratne zločince godinama , Dobro ja sam lud ...ajel ima neko normalan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti