Apel na Novosađane da racionalno troše vodu, zbog enormne potrošnje moguće restrikcije

U distributivnom vodovodnom sistemu u Novom Sadu beleži se enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće, saopštilo je JKP "Vodovod i kanalizacija".
Apel na Novosađane da racionalno troše vodu, zbog enormne potrošnje moguće restrikcije
Foto: Pixabay
"Najveća eksploatacija vode je na sremskoj strani grada, u čemu prednjače Popovica i Paragovo. Dva rezervoara u Sremskoj Kamenici jutros su bila potpuno prazna, a pogon za preradu sirove vode odnosno Fabrika vode radi punim kapacitetom i svoj maksimum dostigla je puštanjem 1.250 litara vode svakog sekunda u sistem", navode u "Vodovodu".
 
Ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi, kako dalje navode, Popovica i Paragovo narednih dana neće imati vode. 
 
"Problem je i u rubnim delovima mreže, na bačkoj strani, gde je već tokom vikenda bio slabiji pritisak. Obaveza nam je da građane zamolimo da budu solidarni kako bi svi Novosađani imali dovoljno vode za piće", ističu u ovom JKP.
 
Kako dalje kažu u ovom gradskom preduzeću, prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu. 
 
"Vodovod i kanalizacija" naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće. 
 
"Sirove vode ima dovoljno, ali je zbog neodgovornog ponašanja, ne svih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila i stoga nemaju svi korisnici uredno vodosnabdevanje. Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, 'Vodovod i kanalizacija' biće primorano da uvede restrikcije vode, što verujemo nikom nije u interesu, ali ako ne prevlada razum i empatija, to ostaje kao jedina mera", zaključuju u ovom JKP.
  • Komifo

    25.06.2021 10:27
    @S..

    Pa ne smrdi njemu u tvojoj zemlji nego u njegovoj - a ti šta misliš o svojoj zemlji najbolje si pokazao time što sediš ovde i prduckaš hvalospeve našoj.
  • Pravicno

    22.06.2021 19:50
    Uvedite brojace za kolicinu potrosene vode ZA SVAKI STAN, a ne da se deli "na ravne casti" po stanovima, odnosno prijavljenim stanarima.
  • V

    22.06.2021 11:02
    Znači neko puni bazen, a ja posle nemam vode. I to je njima jedino rešenje? Boli onog sa bazenom uvo što ja nemam vode. Kaznite one koji neracionalno troše vodu, a ne da uvodite restrikcije svima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti